Eğitim-İş'den okullar satılmasın eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş , Çamlıca Lisesi Mezunlar Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Üsküdar'da bulunan Çamlıca Kız Anadolu Lisesinin önünde toplandı.Grup ellerinde taşıdıkları dövizlerle,"okullarımızı sattırmayacağız", "faize değil,eğitime bütçe" diyerek sloganlar attı. Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Abidin Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'daki 22 okulu satışa çıkardığını ifade ederek, "Aralarında Kabataş ve Pertevniyal liseleri gibi köklü okulların da yer aldığı 15 okulla ilgili çalışmanın ise sürdüğü öğrenildi. Çamlıca Kız Lisesi ve Kandilli Kız Lisesi gibi toplam 60 bin metrekare alan üzerinde kurulu iki köklü okul da satılacak okullar arasında yer alıyor" dedi. İstanbul'da Çamlıca Kız Anadolu Lisesi, Kandilli Kız Lisesi gibi okulların belli kişilere kurban verildiğini iddia eden Baysal, "Buradan haykırıyoruz. Mustafa Kemal'in öğretmenleri olarak Cumhuriyet kuşaklarını yetiştiren, tarihe tanıklık etmiş bu güzide kurumlarımızın satışına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Çamlıca Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ümran Timur da bu lisenin 1. derece tarihi eser statüsünde olduğunu belirterek, burada sanatla birlikte aynı zamanda eğitim aldıklarını, Türkiye'nin ilk kadın profesörlerinin, ilk kadın doktorlarının buradan çıktığını kaydetti.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından lisenin kapısına, "Okulumu sattırma, geleceğimi karartma" yazılı pankart astı. Grup basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber