Merkez Bankası Başkanı Yılmaz: Krizden çıkış başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel finansal çalkantıda artık en kötünün geride kaldığını belirterek, ülkenin krizden çıkmaya başladığını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen konferansta açıklamalarda bulundu.

Durmuş Yılmaz, "Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, küresel finansal krizde en kötü geride kaldı. Krizden çıkış başlamıştır. Bankacılık sistemimiz eskisine ve diğer ülkelere nazaran çok daha güçlü. Ülkemizde kapasite kullanım oranı, sanayi üretim endeksi ve diğer ekonomik enstrümanlar olumluya doğru gidiyor. 2009 yılının son çeyreğinde büyüme trendine girdiğimiz görüldü. Ortam düzeldiğinde Türkiye diğer ülkelere göre daha hızlı büyüyecektir." dedi.

Sunumuna küresel finansal krizde artık en kötünün geride kaldığını belirterek başlayan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Çarşamba günü Adana'daydık, Adana Ticaret ve Sanayi Odası'nda sunum yaptık. Bize yöneltilen soruların başında krizin neresinde olduğumuz geliyor. 2007 yılı Ağustos ayında başlayan ve reel ekonomiye sıçrayan krizde milyonlarca insan işsiz kaldı. Bugüne kadar gelinen noktada küresel finansal krizin neden ve nasıl çıktığına ilişkin üç aşağı beş yukarı bir bilanço ortaya çıktı. Son iki yılda alınan önlemler doğrultusunda ABD ve AB ülkeleri tüm ekonomik sistemlerini mali sistemin emrine verdi. Ülkeler mali sistemlerine gelenek dışı bir takım para politikaları uygulayarak kötü gidişi frenlediler. Artık rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki, en kötü geride kaldı. Krizden çıkış başlamıştır. Ancak dünya finans piyasalarında hala mali sistemde halledilmemiş sorunlar var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber