Öğretmenlerden darağaçlı eylem

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2010 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da, atanamaları yapılmayan öğretmen adayları, işsizlikten kaynaklanan intihar olaylarına dikkat çekmek için kurdukları darağacına astıkları kalemleri yaktı.

Eylemciler, yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen ayakta dimdik durarak mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Eğitim fakültelerinden mezun olmalarına rağmen atamaları yapılmayan, ücretli ve sözleşmeli olarak mesleklerini sürdüren öğretmenler, bugün ilginç bir eyleme daha imza attı. Kendilerine; İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu (EGEP) adını veren öğretmenler, işsizlikten kaynaklanan intihar olaylarına tepki göstermek için darağacına astıkları kalemleri ateşe vererek protesto etti. 20 kadar eylemci, ?200 bin öğretmen geçicici çalıştırılıyor', ?300 bin öğretmen iş bekliyor', ?Güvenceli ve kadrolu atama yapılsın' yazılı pankart açtı.

Eylemci grup adına açıklama yapan Aziz Kaya, son olarak Balıkesir'de ataması yapılmadığı için bunalıma girerek intihar eden Kadir Ağzıbüyük'ün, işsizlikten kaynaklanan 12'inci intihar vakası olduğunu söyledi. Kaya, şunları söyledi:

?Sorumluların içinde oldukları tavırdan dolayı vicdanlarından şüphe ediyoruz. Bizler ataması yapılmayarak geleceği çalınan gençleriz. Hiçbir güvence, sendika, emeklilik, geleceği olmadan çalıştığımızdan evlenemeyen, ayakları üzerinde duramayan gençleriz.?

Protesto gösterisi sırasında sık sık ?Ücretli köle olmayacağız' ve ?Oğluna gemicik, öğretmene işsizlik' sloganları atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber