Ferhat Sarıkaya: Geçinmek için aramabı sattım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 01:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda ''Şemdinli Savcısı'' olarak bilinen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, suskunluğunu bozdu. Sarıkaya, Şemdinli İddianamesi'ni hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini, her hangi bir baskı hissetmediğini açıkladı.

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı da kapsayan ve meslekten atılmasına neden olan 'Şemdinli İddianamesi' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, ''Ben görevimi yaptım. Hukuk içerisinde iddianameyi hazırladım. İddianamede usul hatası olduğuna yönelik iddialar varsa, bu ihracımı gerektirmiyordu.'' dedi.

Sarıkaya, Şemdinli İddianamesi'ni hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini, her hangi bir baskı da hissetmediğini açıkladı.

Geçimini sağlamak için arabasını sattığını vurgulayan Sarıkaya, mağduriyetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne götürmeyeceğini, çünkü kendi meselesinden dolayı devletini mahkum ettirmek istemediğini kaydetti. Devletin yeterince AİHM'den ceza aldığını belirten Sarıkaya, görevden alındıktan sonra Avrupa'ya gittiği iddialarını da yalanladı.

"Avrupa'ya her insan gibi ben de gidebilirim" diyen Sarıkaya, genellikle İstanbul ve Ankara'da bulunduğuna dikkat çekti. Bu sürede izlenip izlenmediğine ilişkin soruya Sarıkaya, "Öyle bir duyguya kapılmadım. Öyle bir şey hissetmedim." cevabını verdi.

FERHAT Sarıkaya'nın hukuk danışmanlığını yaptığı avukat Murat Araç'ın, geçen yıl CHP Lideri Deniz Baykal hakkında, ?Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs?, ?Yargı görevi yapanı etkileme? ve ?Hakimler Savcılar Kanunu'nun 4'üncü maddesine muhalefet? suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Araç, Sarıkaya'nın kendisiyle 3-4 aydır çalıştığını söyleyerek, ?Ferhat Sarıkaya'nın kimseden kaçtığı yok. O hep insanların içindeydi. Sonuçta hayatını idame ettirmek zorunda. Benim büromda başlamadan önce de benzer işler yaptı? dedi. Sarıkaya ve Araç, arabaya binerek gazetecilerin yanından birlikte ayrıldılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber