Deprem profesörlerinin tazminat sarsıntısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 15:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Prof. Ahmet Ercan, meslektaşları Prof. Naci Görür, Prof. Celal Şengör ile Prof. Haluk Eyidoğan'a hakaretten mahkûm oldu. Prof. Ercan 6'şar bin lira tazminat ödeyecek

Kamuoyunda deprem konusunda yaptığı açıklamalarla tanınan bilim adamları arasındaki hakaret ve tazminat davası sonuçlandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, kişisel web sitesinde İTÜ Maden Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle siteden alıntı yaparak bunu yayımlayan Sabah gazetesi ile birlikte her bir öğretim üyesine 6'şar bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Gazeteye de ceza

Ankara Asliye 12. Hukuk Mahkemesi, Sabah gazetesinde 2 Kasım 2006 tarihinde yayımlanan ?Prof. Ercan'dan şifreli intikam? adlı haber nedeniyle, hem Prof. Dr. Ahmet Ercan'ı, hem de haberi yayınlayan gazeteyi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Mahkeme, Ercan'ın davalı bilim adamlarını, kendi kişisel web sitesinde yaptığı yayınlarla kamuoyu nezdinde küçük düşürerek mesleki onur ve itibarlarını zedelediği kararına vararak manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber