Öğretmenin böbrekleri 14 hastanın umudu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de beyin kanaması neticesinde hayatını kaybeden 57 yaşındaki öğretmen Halil Özkan'ın iki böbreği ve karaciğeri Bursa'daki Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Bekleme listesinde olan 14 hasta nakil için yapılacak tetkikler için hastaneye çağrıldı. Umutla hastaneye koşan diyaliz hastalarının meraklı bekleyişi başladı. Yıllardır böbrek nakli bekleyen diyaliz hastalarının makineye bağlı hayatlarından dram çıktı. İnsanların nakil konusunda çok duyarsız olduğunu kaydeden hastaların pek çoğu organlarını bağışladıklarını söyledi.

18 YILDIR BEKLİYOR: Dört yıldır nakil bekleyen Hidayet Gültekin (30), 18 yıldır böbrek nakli bekleyen ablası Ayşe Gültekin ile birlikte hastaneye geldi. Daha önce de iki kez nakil için geldiğini ifade eden Ayşe Gültekin, "18 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Heyecanlıyım. Nasipse hayırlısı olsun" dedi.

ORGANLARININ HEPSİNİ BAĞIŞLADI: Evli ve 3 çocuk babası Halil İbrahim İpek (43), 5 yıldır nakil beklediğini ifade ederek, "Tam 6 kez nakil için geldim. Ama hiçbirisinde bana nasip olmadı. Organ bağışı konusunda insanlarımız çok duyarsız. Ben böbreğim hariç tüm organlarımı bağışladım" diye konuştu.

KİMSE İŞ VERMİYOR: 34 yaşındaki Nazmi Bedir ise, 5 yıldır makineye bağlı olarak yaşadığını anlatarak, "Hastalandığımdan beri iş arıyorum. Herkes beni böbrek hastası olduğum için çalıştırmak istemiyor. 5 çocuğum var. Yaşadığım rahatsızlıklara rağmen, eşim ve yavrularımın geçimi için çalışmak zorunda olduğumu biliyorum"dedi.

GÜZELLİĞİNE GÜ- VENME: Rezmiye Demireğer (60) de 12 yıldır nakil beklediğini söyleyerek, "Kimse güzelliğine güvenmesin. Bir gün herkes bizim gibi burada organ bekliyor olabilir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber