Ergenekon savcıları hakkında suç duyurusu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON soruşturmasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, soruşturmanın birinci iddianamesini hazırlayan savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın cezalandırılması için İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na başvuru yaptı.

Ergenekon soruşturması kapsamında 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen, ardından Ergenekon soruşturmasını AİHM'e taşıyan Muammer Karabulut, şimdi de aynı soruşturmanın birinci iddinamesini hazırlayan savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 161-(5) maddesi gereği ceza davası açılmasını, adı geçen savcıların 6- 12 yıl arası hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Talebini yazılı olarak İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na ileten Karabulut, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasına neden olduğu ileri sürülen, ?Ergenekon lobi belgesinin' kendisine ait olmayan bir iş yerinde ele geçirildiğini belirterek şöyle dedi:

?Adı geçen belge yanlışlıkla benimle ilgili iddianamenin içine girmiş ve 219'uncu sayfasında yer almıştır. Aradan geçen süre içinde, iddianame savcılarının mahkeme huzurunda suçu işlediklerine ilişkin ikrarı olmasına rağmen işlem yapmayan mahkemeden, Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında, TCK'nın ?kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, iftira ve suç uydurmaya' ilişkin oluşan kuvvetli şüphe için, CMK'nın 161-(5) maddesi gereği ceza davası açılmasını talep ettim.?

?ADALET YERİNİ BULSUN'

Mahkemenin, iddia makamı hakkında ceza davası açması konusunda görev gereği kayıtsız kalmayacağını vurgulayan Karabulut şunları söyledi:

?Ergenekon savcıları İstanbul'da ele geçirilen bir belge üzerinden şahsıma yönelik suçlamalar yöneltmiş, buna karşın belgeyle ilgili hiç bir işlem yürütülmemiştir. Ergenekon savcılarının 6 Ocak 2009 tarihli açık itirafı ile suçları sabit olup, haklarında öngörülen ceza ise 6 ile 12 yıldır. Ben bu cezanın uygulamaya geçirilmesi için resmi talebimi 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na ulaştırdım. Tüm isteğim adaletin yerini bulması.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber