Erdoğan: Yargı reformunda kararlıylız

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan resmi temaslarda bulunmak üzere İspanya'ya hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Yargı reformu Türkiye'deki her kesimin beklentisi. Bu adımı atmakta kararlıyız. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra bunu meclis gündemine getirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Havalimanında İspanya ziyaretine ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan,"Ziyaretimde AB konularını öncelikli olarak ele alacağız. Müzakare sürecimiz hakkında görüşeceğiz. İspanya'nın AB dönem başkanlığından beklentilerimizi dile getireceğiz." şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin "Anayasa değişikliği içinde yüksek yargı organları ile ilgili düzenleme var mı?" şeklindeki sorusuna,"Yargı reformu Türkiye'deki herkesimin beklentisi. Bizim burada arzuların ötesinde bir arzumuz var; Bütün siyasi partiler ile biraraya gelelim ve anayasa değişikliği için uzlaşı komisyonu oluşturalım. Bundan önce bu konuda olumlu cevap alamadık. Referanduma gidecek şekilde çeşitli adımlar atma çabasındayız. Bu adımı atmakta kararlıyız. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra bunu meclis gündemine getirmeyi düşünüyoruz" diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber