İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hatalı ameliyat yüzünden ölen kızı için dava açtı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tuna ÇAM

Geçen yıl apandisit ameliyatı sonrası yaşamını kaybeden 13 yaşındaki Sevecen Ercan için Sağlık Bakanlığı'na 350 bin TL'lik tazminat davası açıldı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Sevecen Ercan, geçen yıl mayıs ayında karın ağrısı şikâyetiyle gittiği Orhangazi Devlet Hastanesi'nde apandisit ameliyatına alındı. Genel Cerrah Op. Dr. Murat S. tarafından ameliyat edilen Sevecen, 4 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu. Evinde ilaç tedavisi uygulanan Sevecen tekrar rahatsızlanınca Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ameliyatı gerçekleştiren doktora ve nöbetçi hekime ulaşamayan aile, acildeki doktorun, "Enfeksiyon vücuda yayılıyor. Derhal Yalova'ya götürün" uyarısı üzerine ambulans da tahsis edilmeyince komşularının aracıyla Yalova Yaşar Okuyan Hastanesi'ne gitti.

İKİNCİ KEZ AMELİYAT

Yalova Yaşar Okuyan Devlet Hastanesi'nde tekrar ameliyata alınan küçük kızın apandisitine ameliyattan sonra atılan düğümün açıldığı ve vücudunda enfeksiyon oluştuğu belirlendi. Sevecen daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 25 gün boyunca tedavi altında tutulan Sevecen hayatını kaybetti. Anne Sibel Polat, "Benim kızım toprak altında iken bu ameliyatı yapan kişi görevinin başında. Kızım geri gelmeyecek ama başka annelerin canı yanmasın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber