Hükümet Memura yüzde 9 zam vermeyi planlıyor.

Haber Giriş : 12 Temmuz 2003 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet Memura yüzde 9 zam vermeyi planlıyor.

Hükûmet gerekli kaynağı bulması ve Ankara'da bulunan IMF heyetini ikna etmesi halinde daha önce açıkladığı oranların dışında memur zamlarında bir iyileştirmeye gidecek. 2003 yılı bütçe hedefleri doğrultusunda memur maaş zamlarını yıl başında düşük tutarak iki altışar aylık iki dilimler halinde vermeyi kararlaştıran hükûmet, 15 Temmuz tarihinde geçerli olmak üzere daha önce açıkladığı yüzde 5 artı 2 oranındaki refah paylarında bire puan artışa gidecek.

Zam oranı, yüzde 9
5. Gözden Geçirme görüşmeleri kapsamında Ankara'da ekonomi bürokratları ile görüşen IMF ile işçi ve memur zamları konusunda yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde memurlara daha önce açıklanan oranlar üzerinde zam müjdesi Bakanlar Kurulunun yapacağı ilk toplantısında çıkacak. Temmuz ayı için daha önce açıklanan yüzde 5 oranındaki zam ve 2 puanlık refah artışı dışında yapılacak olan iki puanlık artış bütçeye yaklaşık 300 trilyon liralık bir yük getiriyor. Hükümetin bu kaynağı bulması halinde memur zammı daha önce açıklanan oranın iki puan üzerinde olarak memur zammı konusu da tatlıya bağlanmış olacak.

Kabine'de belli olacak
Böylece memura Temmuz ayında eklenecek birer puan ile refah artışı ve yüzde 5 oranındaki zamla birlikte ikinci altı aylık zam oranı yüzde 9 oranına çıkmış olacak.
Memur maaş zammı oranları 15 Temmuz tarihinden önce Bakanlar Kurulu'nun biraraya geleceği toplantıda kesinleşmesi bekleniyor. 15 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere verilecek zam oranları ile ilgili işlemlerin tamamlanması halinde memurlar zamlı maaşlarını 15 Temmuz tarihinde alabilecekler. İşlemlerin yetişememesi halinde memurlara Temmuz ayı maaş farkları daha sonra belirlenecek bir günden itibaren ödenecek. Hükûmet 2003 yılı ilk altı ayında da memurlara yüzde 10 oranında zam yapmıştı.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber