Özgün Ökmen şimdi de müsteşarlıkta görülmek isteniyor...

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilenler bilir... Başbakanlık bir zaman çok fırtınalı günler geçirmişti.

Bu fırtınalı günlerden akıllarda kalan en önemli isim ise eski Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Takip Kurulu üyesi ve eski Başbakanlık Müsteşar yardımcılığı görevlerini yürüten Özgün Ökmen'dir.

Sayın Ökmen, Danıştay 5. Dairede kaybetmiş olduğu davayı itirazen, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunda kazanmıştır. Bu mahkeme kararı üzerine 18 Ocak 2005 tarihinde eski görevine yani Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına yeniden atandı.

Ancak öyle görülüyorki gelişmeler burada duracak gibi değil.... Ökmen'in güçlü bir medya bağlantısı bulunuyor. Zaten bunu daha önce bizzat verdiği haberlerde ıspatlamıştı.

Ancak anlayamadığımız şu... Sayın Ökmen neyin peşinde?

6 sene önce bir araya dahi gelmeyeceği kadrolarla şu an uyum içinde çalışacağını mı düşünüyor?

Veya aşağıdaki görüşlerini özetleyerek aldığımız Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin, Ökmen'in müsteşarlığa vekalet ettirileceğini mi düşünüyor?

Bu yazıda hiçbir ayrıntıya girmeksizin bir kaç hususu belirtmek gereği duyuyoruz....

1- Nedim Kurtoğlu bir zamanlar hem Başbakanlık Takip Kurulu Başkanı hem de Devlet Personel Başkanı idi. Ancak iktidar değişikliği ile emekliliğini istemiştir.

2- Aşağıda özetlenerek alıntılanan haberler, manşet olsa dahi kar etmeyecektir.

3- Sayın Müsteşarımız ve medyadaki sayın ilgililer.... Fazla iddialı olmak istemeyiz ama yılanın oduncu amcaya dediği "Sende bu evlat acısı.. bende de bu kuyruk acısı varken
biz artık dost olamayız."
sözünün her kulağa küpe olması gerektiğini naçizane belirtmek isteriz.

"VEKALET VEKİLDE
Dinçer'in bir uygulaması da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile zıtlaşma içerdiği izlenimi veriyor.
Sık sık yurtdışına çıkan Dinçer, OECD toplantısı için gittiği ve önceki gün döndüğü Ürdün gezisi sırasında olduğu gibi vekaleti, ?en kıdemlisi o' gerekçesiyle yardımcıları arasından Mustafa Çetin'e bıraktı.
Cumhurbaşkanı'nın olumsuz tavrı nedeniyle, yardımcılığı asaleten değil geçici görevlendirme ile sürdüren Çetin böylece, ?vekilin vekili' oluyor.
Oysa Dinçer'in kendisinin getirdiği, Cumhurbaşkanı'nın onayından geçip asaleten ataması yapılan müsteşar yardımcıları da var.
Ayrıca, kıdem esas alındığında ise Danıştay kararı ile aralık sonunda göreve dönen Özgün Ökmen, en kıdemli yardımcı unvanını kazanmış durumda.
Ancak, yargı kararlarına saygılı olduğunu sık sık dile getiren, yenilik yapmakla övünen Dinçer'in, bu alanda bir yeniliğe hazır olmadığı görülüyor.
Dinçer'in, yargı kararı ile dönen bürokratlara eski görevlerini verip vermeyeceği, onları eski dönemlerde olduğu gibi Başbakanlığın ücra bir odasında 09.00-18.00 mesaisine tabi tutup tutmayacağı soruları da devlete bakışı ile yakından ilgili" Şükrü Küçükşahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber