CHP'li Ersin: Görüştüğüm kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan'da gizli tanıklarla görüştüğü şeklindeki iddiaları doğruladı. Daha önce gizli tanıklarla görüşmediğini açıklayan Ersin, bir kişiyle basın mensuplarının da olduğu bir ortamda görüşme yaptığını söyledi. Şahsın konuşmalarından şüphelendiğini belirten Ersin, bu kişinin gizli tanık olduğunu sonradan öğrendiğini iddia etti.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından Erzurum, ardından da Erzincan'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan'da gizli tanıkla görüşmediğini ifade etmesinden bir hafta sonra gizli tanıkla görüştüğünü kabul etti.

Ersin, Erzincan'da bir otelde gizli tanıklarda görüşme yapıldığına dair haberler üzerine Erzincan Havaalanı'nda gazetecilerin bu konu ile ilgili sorularına, 'Hayır, hiçbir şekilde böyle bir görüşmemiz olmadı.' ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekili Ersin, Kanal A televizyonunda katıldığı bir programda kendisine yeniden gizli tanık ile görüşme iddialarının gündeme getirilmesi üzerine ise şu ifadeleri kullandı: "Cuma günü Erzincan'da kaldığımız otelin salonunda kahvaltı yaptık. Bu kahvaltıya çok sayıda partili katıldı. Yanıma birisi geldi benimle görüşmek istediğini söyledi. Özel görüşmek isteyince başka masaya geçtik. Ailevi meselelerinden bahsetti, eşi ile bir boşanma meselesi varmış. Erzincan'da kalmak istemediğini Ankara'ya da İzmir'de yaşama imkânını sağlayıp sağlayamayacağımı sordu. Kriz döneminde iş bulmak zor olacağından 'sen kendi ilinde yaşamaya devam et' dedim. 'Benim can güvenliği sorunum var' dedi. Çeşitli konulardan bahsetti. 'Bu konular beni ilgilendirmez' dedim ve görüşmeyi kestim. Gizli tanık olduğunu bilmiyordum ama anlatımlarından kuşku doğdu içime. Onu yanımdan gönderdim ve ben de oradan ayrılarak parti il binasına geçtim. Partili arkadaşlarımız şahsı tanıyordu, 'Acaba gizli tanık mı bu?' diye kendi aramızda bir konuşma geçti. Ama üzerinde pek durmadım. Benimle hiç kimse ben gizli tanık Munzur, X veya şu bu diye görüşme yapmadım." diye konuştu.

Görüşme yaparken yanında bazı gazetecilerin olduğunu savunan CHP'li Ahmet Ersin, gazetecilerin de görüşmeye tanıklık ettiğini ileri sürdü.

Gizli tanıkla kahvaltı masasında değil de kendi ifadesiyle başka bir masada oturduğunu ve görüşmeyi bu şekilde yaptığını kaydeden Ersin, "Yanımızda partililer vardı. Gazeteciler de vardı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber