ÖSYM'den KPSS mağduru gence önce müjde sonra özür

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında işe yerleştirmelerde yaptığı hata, pekçok kişinin hayatını altüst etti.

ÖSYM ve Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın kayıtlarına geçen yanlışlığın kurbanlarından biri de 20 yaşındaki İ.İ.'ydi. İ.İ., inşaatlarda işçilik yaparken girdiği sınavı 83 gibi yüksek bir puanla kazandı ve formu doldurarak iş başvurusunu yaptı. Bir süre sonra ÖSYM'den gelen 'Teknisyen olarak işe alındınız' yazısı İ.İ. ve ailesini sevince boğdu. Ancak aradan iki ay geçti ve İ.İ.'ye ÖSYM'den yeniden bir yazı geldi ve 'Yanlışlık yapmışız. Kazanamamışsınız. Suç bizde değil, bilgisayarda. Özür dileriz' dendi. Ailenin sevinci kursağında kaldı. ÖSYM, önce kazandırıp sonra kaybettirdiği gencin hak mücadelesine cevap olarak gönderdiği ayrı bir yazıda da kendisini şöyle savundu:

'...ilk yerleştirmede bir kadroya yerleştirilmeniz yapıldığı halde yeni yerleştirmede bu kadroya yerleşemez duruma geldiğiniz saptanmıştır. Yeni yapılan yerleştirme sadece adaleti sağlamak amacıyla yapılmış bir işlemdir...'

Kamu Personeli Sınavı'nı düzenleyen Başbakanlık'ın kayıtlarında yüzlerce hatalı yerleştirme ve 'özür' evrakı bulunuyor. Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri AKŞAM'a, 'İ.İ., umutları yıkılmış yüzlerce gençten sadece biri. Bu durumda yüzlerce gencimiz var' dediler.

Başkanın adı da yanlış

Gençleri önce 'müjdeyle' sevince boğup sonra 'pardon' diyerek bunalıma sürükleyen ÖSYM'de bir de 'imza tartışması' başgösterdi. Kurumun eski Başkanı Savaş Küçükyavuz'un adı birçok belgede 'Büyükyavuz' diye geçince kamu kuruluşlarında sorun çıktı. ÖSYM bunun için de kamu kuruluşlarına düzeltme yazısı gönderdi ve 'matbuat hatası' dedi. Savaş Küçükyavuz geçen yıl başkanlıktan ayrılmıştı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber