Balıkesir'de ihaleye fesat karıştıran 21 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir'de ihaleye fesat karıştırdıkları ve suç örgütü kurdukları iddia edilen ve aralarından bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaklaşık 11 ay önce suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen B.Ö, takibe alındı.

Güvenlik güçleri, 23 Şubatta Balıkesir il merkezi, Kepsut ve Savaştepe ilçeleriyle İzmir ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak düzenlediği operasyon kapsamında B.Ö ile aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 21 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev, iş yerleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, çok miktarda ihaleye fesat karıştırma olayı ile ilgili doküman, kaşe, ajanda ve toplam 84 adet dolu fişek ele geçirildi.

Suç örgütü mensuplarının Balıkesir'deki kamu kurumlarınca yapılan ve 3 milyon 500 bin lira tutarındaki 10 ayrı ihaleye fesat karıştırdıkları ve yapılan ihalelerde devleti zarara uğrattıkları tespit edildiği bildirildi.

Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarda düzenlenen ihalelere katılan firma ve şahıslarla irtibat kurarak kendi çıkarları doğrultusunda ihaleye yön verip, ihalelerin kendi belirledikleri firma ya da kişilerde kalmasını sağladıklarını belirlendi.

Zanlıların, özellikle il dışından ihaleye katılmak üzere Balıkesir'e gelen firma yetkililerinin ihaleye girmelerine engel oldukları ve bu firma yetkilileriyle anlaşmaya çalıştıkları ayrıca ''çıkma'' adı altında menfaat teklif ettikleri, ihale düzenlenen kurumlardaki kamu görevlileriyle yakın ilişkilere girerek bu görevlilere rüşvet verdikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan 2 zanlı serbest bırakılırken, diğer zanlılar ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber