Sevk alamadığı için ölen öğretmenin ailesine fatura şoku:14 milyar

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

90 işgününü tamamlayamadığı gerekçesiyle hastaneye sevk alamayıp zatürreeden ölen öğretmen Sevim Bakır'ın ailesine Isparta Devlet Hastanesi tarafından 14 milyar liralık fatura çıkarıldı.

Burdur'un Altınyayla İlçesi İlköğretim Okulu'nda 10 Ekim 2004'te sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan Sevim öğretmen, rahatsızlandığı halde mevzuata uymadığı için hastaneye sevk alamadı. Hasta hasta okula gidip gelen Sevim öğretmenin bedeni, yarı yıl tatiline kadar direnebildi. Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 40 yaşındaki Sevim Bakır'a zatürree teşhisi konuldu. Devlet Hastanesi'ndeki iki günlük tedavinin ardından durumu ağırlaşınca önce Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne, buradan da Isparta Devlet Hastanesi'ne gönderilen Bakır hayatını kaybetti.

Burdur Eğitim-Sen Başkanı Celal Çiçek ölümün şokunu atlatamayan ailenin bir de 14 milyarlık hastane faturasıyla sarsıldığını söyledi. Çiçek "Isparta Devlet Hastanesi arkadaşımızın ailesine önce 14 milyarlık bir fatura çıkartıp göndermiş. Aile ise buna karşı çıkıp 'Sadece 1 milyar 700 milyon liralık ilaç aldık, bunları da kullanamadık bile' deyince hastane geri adım atmış. 'Tamam 14 milyarlık faturayı düzeltiriz ama o aldığınız ilaçların sadece 600 milyon lira tutan iki tanesi kullanılmadı, diğerlerini kullandınız. Buna göre yeni fatura düzenleriz' teklifinde bulunmuşlar, ama aile yine reddetmiş. Aile dava açacağını söyleyince de taksitlendirme yapabileceklerini ifade etmişler. Bu da çok üzücü bir durum" dedi.

Abla Şefika Kabay ise, kızkardeşinin sözleşmeli öğretmen olabilmek için Bağ-Kur'la olan ilgisini kestiğini söyledi. Kabay, "Ablam babamızdan kalan Bağ-Kur karnesiyle tedavi olup ilaçlarını alabiliyordu. Hiç düşünmeden kesti ilişiğini. Ve rahatsızlandığında sevk alıp zamanında müdahale edilemediği için öldü" dedi.

Eğitim-Sen: Gerekirse AİHM'e gideriz
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Sevim Öğretmen'in ölümünü "cinayet" olarak niteledi. Sevim Öğretmen gibi sözleşmeli çalışan ve gerekli gün sayısını doldurmadıkları için sağlık haklarını kullanamayan binlerce öğretmen olduğunu belirten Dinçer "Daha önce uyarmamıza karşın,Milli Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri almadı ve sonuçta cinayeti aratmayacak bir olay yaşandı. Önce iç hukuk yollarında çözüm arayacağız. Buralardan sonuç alamazsak, uluslararası mercilere başvuracağız. Cinayeti AHİM'e götüreceğiz" diye konuştu. Burdur Eğitim-Sen Şube Başkanı Celal Çiçek ise Burdur'da 300'e yakın sözleşmeli öğretmen bulunduğuna dikkat çekti. Çiçek "Arkadaşımızın böylesine bir nedenle ölümünü kabullenemiyoruz. Bu acıyı bir daha yaşamamak için konunun takipçisi olacağız" dedi.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber