Vali yardımcısı adıyla dolandırıcılık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de bir otel işletmecisi, kendisini vali yardımcısı olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kozaklı ilçesindeki Grand Termal'in işletmeciliğini yapan M.Y. otelde iken, resepsiyon görevlisi yanına gelerek, kendisini Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran'ın telefonla aradığını söyledi.

Kendisini vali yardımcısı olarak tanıtan kişi, M.Y.'ye fakir bir ailenin çocuğunun hasta olduğunu, acilen yurt dışında ilik nakli yapılması gerektiğini ve bunun için de 141 bin TL paraya ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi.

Gerekli paranın büyük çoğunluğunu Nevşehirli hayırsever vatandaşlardan topladıklarını belirten şahıs, M.Y.'ye 11 bin liraya ihtiyaçları kaldığını, bunun için kendisinden yardım beklediklerini ifade etti. Bunun üzerine M.Y, vali yardımcısı zannettiği kişinin verdiği L.Y. adlı bir başka şahsa ait banka hesabına internet bankacılığı ile 2 bin lira yatırdı.

Daha sonra parayı yatırdığını söylemek için Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran'ı telefonla arayan M.Y, Nevşehir Valiliğince bu şekilde bir yardım toplama olayının olmadığını öğrenince dolandırıldığını anlayıp, polise giderek şikayetçi oldu.

Kendisini vali yardımcısı olarak tanıtıp, dolandırıcılık yapan kişinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber