AK Parti'li Belediye Başkanı tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'in Karkamış İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Nuh Kocaaslan, kendisini dövdükleri iddiasıyla kuzenleri tarafından vurulan 55 yaşındaki Ömer Fırat'ın öldürüldüğü olaya karıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

İddiaya göre, 23 Şubat'ta Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ilçe girişinde kendisine ait arsaya toprak döktüren Ömer Fırat'la kavga etti. Kavgada Başkan Kocaaslan'ın kuzenleri Ak Parti Karkamış İlçe Teşkilat Başkanı 40 yaşındaki Abdurahman Kocaaslan ile 38 yaşındaki Halil Kocaaslan'ın kurşun yağmuruna tuttuğu Ömer Fırat yaşamını yitirirken, 52 yaşındaki Mahmut, 40 yaşındaki Necmettin ve 17 yaşındaki Reslan Fırat ise yaralandı.

Olayda sonra, Abdurahman ve Halil Kocaaslan olay yerinden kaçarken, Başkan Kocaaslan gözaltına alındı. Cinayete karıştığı iddia edilen Başkan Kocaaslan, nöbetçi mahkemece 20 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı üzerine Kocaaslan yeniden nöbetçi Nizip Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Kocaaslan, öldürülen Ömer Fırat'ın yakınlarının, ?Ateş edenler arasında başkan da vardı? sözleri üzerine tutuklandı. Başkan Kocaaslan ise olay sırasında Kaymakamlık binasında olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan cinayet şüphelileri Abdurahman Kocaaslan ile Halil Kocaaslan'ın yakalanması için polis operasyonlarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber