Fakültede ?kına' soruşturması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 19:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AKDENİZ Üniversitesi (A.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), idari personel S.A. hakkında dekan ve fakülte sekreterinin kapısının önüne ?kına' bıraktığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Sekreteri olarak görev yapan S.A., 2009 yılında girdiği ÖSS ve özel yetenek sınavı ile A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü kazandı. 2009-2010 öğretim döneminde fakülteye kaydını yaptıran S.A., ders saatleri ile iş saatleri aynı zaman dilimine geldiği için fakülte yönetiminden görev değişikliği istedi. Ancak fakülte yönetimi S.A.'nın talebini gerçekleştirmedi.

Yönetimin izni olmamasına rağmen mesai saatleri ile aynı zaman dilimine denk gelen derslerine gitmeye başlayan S.A. hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda izinsiz olarak görev mahallini terk ettiği gerekçesiyle uyarı cezası verilen S.A., daha sonra çözüm için Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'ye başvurdu. Rektör Prof.Dr. Kurtcephe ise S.A.'ı okuluna devam edebilmesi için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Acil Servisi'nde görevlendirdi.

İİBF'den ilişiğini kesen sekreter S.A., fakültedeki çalışma arkadaşlarıyla da vedalaştı. Bu sırada S.A.'nın dekanlık ve fakülte sekreterinin kapısının önüne kına döktüğü iddia edildi. İBBF Dekanı Prof.Dr. Şafak Aksoy ve Fakülte Sekreteri Mahmut Balcı'nın makam odalarının önüne kına dökerek, ?Birileri bu kınayı hak etti? dediği iddiasıyla S.A. hakkında, İBBF Dekanlığı'nın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber