Rektörlerden ortak türban tavrı

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Rektörler Komitesi toplantısı öncesinde hükümetin türban konusundaki girişimlerine ilişkin açıklamalar yaptı. Teziç, tavrını net koydu.

YÖK Rektörler Komitesi, türban gündemiyle toplandı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Teziç, özetle şunları söyledi:

"Türban konusunda, Anayasa Mahkemesi, yargı kararları var. Bunlar yürütmeyi de Cumhurbaşakanı'nı da bağlar.

Bu içtihatlar karşısında başka bir çözümü gündeme getirip tartıştırmanın bir anlamı yok. Çözüm yolları tatmin edici olmasa bile, biz yasaların oluşturduğu çerçeveye bağlı kalmalıyız. Bu kararları aşabilmek için yapılması gereken düzenlemeler, Anayasaya karşı hile oluşturmak olur.Bu konu bizim gündemimizde yer almayacaktır. Alması da mümkün değildir.

ÖĞRENCİ AFFI

Biraz evvel beni Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç aradı. Öğrenci afıı ile ilgili taslağı bize gönderecek.Ben bu konuda taraf olamayacağımızı söyledim. Bunun adı af kanunu olmaz. Öğrenci suç işledi de onu bağışlıyormuş gibi bir durum olmaz.Bunun amacı, kapsamı hangi takvim diliminde masaya yatırılır, öyle ele alınır.

Biz YÖK olarak, affa yönelecek bir düzenlemenin içinde yer almayı uygun bulmuyoruz. Çünkü verim alınmıyor. Başarı şansı çok küçük. Siyasi tercihlerinizi kullanmak istiyorsunuz. Ama bütün kamusal işlerde olduğu gibi kamu yararı için olabilir. Bizim dışımızda gelişen olaylar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber