Üniversiteli gaspçılara 6 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da hamburger siparişini getiren kuryeyi yaralayarak etkisiz hale getirip 190 lirasını gasbettikleri iddiasıyla haklarında 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 2'si üniversite öğrencisi 3 sanık, 6 yıl 15'er gün hapis cezasına mahkum oldu.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, üniversite öğrencileri Emre Şahin ve Hayrettin Akgün ile fabrikada işçi olarak çalışan İbrahim Kenan Erzin hazır bulundu. Müşteki Ferdi Demir duruşmaya katılmadı.

Sanık Emre Şahin, diğer sanık Hayrettin Akgün ile Çukurova Üniversitesi öğrencisi olduklarını söyledi.

Arkadaşlarıyla oturdukları kafeteryada maddi imkansızlık nedeniyle bir kişiden ödünç para almayı düşündüklerini belirten sanık Şahin, ?Daha sonra hamburger siparişi vermeyi kararlaştırdık. Telefon edip siparişi verdik ve 200 lira üstü getirilmesini istedik? dedi.

Müştekiye, suç yerine geldiğinde zarar vermeyeceklerini söylediklerini belirten sanık Emre Şahin, ?Bu sırada sanık İbrahim Kenan Erzin müştekiye arkadan sarılıp tuttu. Müşteki bu sırada düştüğünde yaralanmış olabilir. Biz vurmadık. Paranın çantada olduğunu müşteki söylemişti. İbrahim çantayı aldı ve daha sonra birlikte koşmaya başladık. Çantadan alışveriş fişleri, ehliyet, ruhsat ve para çıktı. Bu olaydan dolayı çok pişmanım? dedi.

Diğer sanıklar Hayrettin Akgün ve İbrahim Kenan Erzin de olayın Hayrettin Akgün'ün anlattığı gibi meydana geldiğini belirterek, pişman olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların, müşteki Ferdi Demir'in daha önceki duruşmada davacı olmadığını söyleyerek etkin pişmanlık indirimi yapılmasına rıza göstermesi nedeniyle ve duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak 6 yıl 15'er gün hapse çarptırılmasına karar verdi.

Emre Şahin, Hayrettin Akgün ve İbrahim Kenan Erzin hakkında, Güzelyalı Mahallesi'nde 22 Aralık 2009'da Turgut Özal Bulvarı'ndaki restorandan sipariş verdikleri hamburgeri getiren kurye Ferdi Demir'i darbedip çantasındaki 190 lirayı gasbettikleri iddiasıyla 18'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber