Ürkütülerek kaçırılan her öğretmen 5 polis, her sağlıkçı 10 asker getirir

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2010 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, kente atanan doktor, öğretmenler ve diğer memurlara çağrı yaparak şehre gelmelerini istedi. Avcı, Şırnak'ın Türkiye'nin asayiş yönünden en sakin kentlerinden biri olduğu belirterek, "Ürkütülerek kaçırılan her öğretmen 5 polis, kaçırılan her sağlıkçı 10 asker getirir" dedi.

Şırnak Emniyet Müdürü Mehmet Avcı Şırnak'a atanan doktor, öğretmen ve diğer memurlara çağırıda bulunarak Şırnak'ın Türkiye'de en sakin, en temiz ilerinden bir olduğunu söyledi. Şırnak'ın doğal güzelliği ile beraber asayiş yönünden de Türkiye'nin en iyi 3 ili arsında olduğunu savunan Avcı "Şırnak her ne kadar terör yönünden birinci sırada yer alsa da son bir yıldır şehir merkezlerimizde, köylerimizde doğru dürüst hiçbir olay meydana gelmedi. Dağdaki bazı güvenlik bölgelerinde bazı olaylar oldu. Son yılda ilimize dışarıdan gelecek personeli ürkütecek, korkutacak, tedirgin edecek hiçbir şey yaşanmadı. Sadece İdil, Cizre veya Silopi'de birkaç sefer çocukların taşlama olayına yönlendirmesi vardır" dedi.

Her kütüphane bir hapishane kapatır, her kapanan kütüphanede bir hapishane açtırır" sözünü hatırlatan Avcı, "Bu sözden hareketle ben de diyorum ki, kaçırılan her öğretmen de 5 polis getirir, kaçırılan her sağlıkçı 10 asker getirir. Burada bir öğretmen mi fazla olsun, 10 güvenlikçi mi fazla olsun? Bunun takdirini de halkımız iyi yapsın. Bazı öğretmenlerimiz var hiç tedirgin değiller, çok memnunlar. Şırnak'ta görev süreleri bitmesine rağmen gitmeyen yüzlerce öğretmenimiz var. 18 yıldır Şırnak'ta kalan polis memurumuz var, gitmek istemiyorlar. Ama yeni gelenler tedirginlik yaşıyorlar" diye konuştu.

LASTİK TOPLAMA KAMPANYASINI TEMİZLİK İÇİN YAPTIK

Cizre İlçesi'nde 'Getir lastiği al parayı' kampanyasını temizlik için yaptıklarını belirten Emniyet Müdürü Avcı, amaçlarının Nevruz hazırlığı olmadığını söyledi. Cizre İlçesi'nin dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Avcı, "Cizre'de lastik toplamadaki amacımız, çevre temizliğiydi. Cizre ilçemiz dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olmasına rağmen ırmağın kenarında binlerce lastik vardı. Çocuklar genelde fakir ailelerden olduğu için atılmış lastiklerden tel çıkarıp satıyorlardı. 20 lastiği yakarsınız 5 TL'lik tel çıkarırsınız. Her kamyon lastiği bir ton Şırnak kömürünün havaya verdiği karbondioksiti verir. 20 lastik ile 20 ton kömür yakmış gibi havayı kirletirsiniz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber