10 fakülteye yeni dekan atandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2010 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Genel Kurulu 2010 yılının 4. toplantısını yapmak üzere 04.03.2010'da toplanmış; Eğitim, Kadro ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır.

1- Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen Prof. Dr. Abdullah Atalar ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

2- On fakülteye dekan ataması yapılmıştır.

Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Prof. Dr.Rahmi Er

Çukurova İletişim Prof. Dr.Vedat Peştimalcı

Esk. Osmangazi Diş Hekimliği Prof. Dr.Mehmet Cem Keçik

Fen-Edebiyat Prof. Dr.Rüstem Kaya

Giresun Eğitim Prof. Dr.Mustafa Türkmen

İstanbul Teknik Fen-Edebiyat Prof. Dr.Cenap Ş. Özben

Ondokuz Mayıs Mühendislik Prof. Dr.Fehmi Yazıcı

Selçuk Ziraat Prof. Dr.Ayhan Öztürk

Süleyman Demirel Müh.-Mim. Prof. Dr.Sıddıka Nilay Keskin

Yüzüncü Yıl İİBF Prof. Dr.Yüksel Akkaya

3- İki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik teklifleri değerlendirilmiş ve aşağıdaki şekilde bu tekliflere olumlu görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

İzmir Ekonomi Bilgisayar Bilimleri Prof. Dr.E. Turhal Tunalı

Yeditepe Tıp Prof. Dr.Ayşe Ayça Vitrinel

4- İstanbul'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir'de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum'da Erzurum Üniversitesi isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşün Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilmiştir.

5- Son yargı kararı üzerine ÖSYS sistemine ilişkin olarak bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın müteakip Genel Kurul toplantısında değerlendirilmesine karar verilmiştir.

6- Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversiteleri adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifleri olumlu olarak değerlendirilmiştir.

Bir sonraki Genel Kurul toplantısı 17.03.2010 tarihinde yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber