Cinayete tanık olan minik öğrencilere psikolojik destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2010 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Aslantaş, öğretmenleri sınıfta gözlerinin önünde öldürülen anasınıfı öğrencilerine, psikolojik destek sağlanacağı açıklandı.

İstanbul Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda anasınıfı öğretmeni olan Derya Çakır (25), sınıfta ders verdiği sırada, okulun müdür yardımcısı Ekrem Şavran tarafından öğrencilerin gözleri önünde öldürülmüştü. Dehşete tanık olan küçük çocuklar büyük korku yaşarken, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Aslantaş, Çakır'ın cenazesinin bulunduğu Adli Tıp Kurumu önüne geldi. Olayın ve öğrencilerin cinayete tanıklık etmelerinin üzüntü verici olduğunu belirten Aslantaş, dehşeti yaşayan ana sınıfındaki çocuklara psikolojik destek sağlanacağını açıkladı.

Öte yandan, daha önce gönül ilişkisi yaşadıkları öne sürülen Ekrem Şavran tarafından öldürülen Derya Çakır'ın amcası Bahri Çakır, "Bize gelen herhangi bir tehdit yok. İçinde sevgi olmayan bir insan, nasıl öğretmen olur. Böyle bir vahşeti nasıl yapabilir. Öğretmen olacakların belli sınavlardan geçmesi lazım" diye konuştu.

Derya Çakır'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından helallik için Gaziosmanpaşa'daki evine götürülecek. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'un Bulancık İlçesi'ne gönderilecek.

CEMALETTİN GÖKPINAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber