Dünyagöz, SGK ile anlaştı maliyetine ameliyat yapacak

Haber Giriş : 06 Mart 2010 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet göz ameliyatlarına ödediği parayı 410 liraya, fark oranını da yüzde 70'e çıkarınca Dünyagöz SGK ile yeniden anlaştı. Hastane pazarlık gücünü kullanıp malzemeleri ucuza alacak ve maliyetine göz ameliyatı yapacak

SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun (SGK) göz ameliyatları için öngördüğü yüzde 30 farkı, yüzde 70'e çıkarınca Dünyagöz Hastaneleri de sisteme dahil oldu. Dünyagöz katarakt, şaşılık, glokom, retina hastalıkları gibi hassas göz ameliyatlarını maliyetine yapmaya karar verdi. Dünyagöz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, süreci şöyle anlattı: 'SGK göz ameliyatlarına çok düşük ücretler ödüyor ve hastadan en fazla yüzde 30 fark almaya izin veriyordu.

KORNEA İTHALATI

Hal böyle olunca altyapısı yetersiz klinikler, kötü malzemelerle gereksiz ameliyatlar yapılmaya başlandı. Göz gibi hassas bir organa yapılan yanlış bir müdahalenin geri dönüşü olmaz. Biz de Sağlık Bakanlığı'na 7 aydır bu durumu anlatıyoruz. Bu görüşmelerin sonunda ameliyatlar için ödenen para 350'den 410 bin liraya, fark oranı yüzde 70'e çıkarıldı. Aslında olması gereken nokta bu değil ama biz de malzeme aldığımız firmalar üzerindeki etkimizi kullanarak, ameliyatların önemli bir bölümünü bir süre para kazanmadan maliyetine de olsa SGK'lı hastalar için yapacağız.' Eray Kapıcıoğlu, Türkiye'de binlerce kişinin kornea nakli beklediğini ancak devletin kornea ithaline izin vermediğini belirtti. Kapıcıoğlu, '2005'e kadar BD'den kornea temin edebiliyorduk. Ancak bu yetkimiz elimizden alındı ve sadece devletin göz bankalarından alma zorunluluğu başladı, böyle olunca da ayda 1 korneayı zor bulabiliyoruz. Binlerce insan kör olma tehlikesiyle karşı karşıya. Hükümet, bu izni yeterliliği olan kurumlara verirse hastalar da beklemeden göz sağlığına kavuşur' dedi.

YABANCI ORTAKLA BÜYÜYECEK

BİR süredir National Bank of Kuveyt (NBK) ile hisse satışı görüşmelerini sürdüren Dünyagöz, şubat ayında Rekabet Kurulu'ndan onay aldı. Şirketin yüzde 30 hissesini NBK'ye satacaklarını söyleyen Kapıcıoğlu, 'Ancak henüz son imzalar atılmadı, çalışmaları sürdürüyoruz' dedi. Kapıcıoğlu, satıştan elde edilecek para ile yurtiçinde yeni hastaneler açacaklarını söyledi.

SAĞLIK TURİZMİ HEDEFİ 80 MİLYON EURO

Yurtiçi ve yurtdışında toplam 15 hastaneyle hizmet verdiklerini belirten Eray Kapıcıoğlu, sağlık turizmine katkı yapacaklarını söyledi. Kapıcıoğlu, yabancı hastalar için Antalya'daki otellerle anlaşmalar yaptıklarını belirterek '3 gece 4 günlük paketlerle hastalar geliyor hem ameliyatlarını hem de tatillerini yapıyorlar. Ödedikleri ücret bin 699 lira. İngiltere'de sadece ameliyat 5 bin euroya çıkıyor' diye konuştu. Kapıcıoğlu, golfe özel paket tur da yaptıklarını ve bunun için de Rixos Premium'la anlaşma yapıldığını vurguladı. Kapıcıoğlu, 2010 yılının ilk aylarından itibaren hastaneler zincirine yeni halkaların ekleneceğini belirterek 'Mart ayında Romanya, nisanda

Londra, mayıs ve haziran aylarında da Moskova ve Kiev şubelerini açacağız. Hedefimiz, yıllık ortalama 20 bin olan yurtdışı hasta sayımızı 2011 yılında 40 bine ve sadece sağlık turizminden yaptığımız ciroyu 80 milyon euroya ulaştırmak' dedi.

Esin GEDİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber