Nüfusu artan şehirlerde suç oranları da artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2010 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telemobil ve İletişim Hizmetleri MOBESE Proje Yöneticisi Volkan Özataç, nüfusu artan şehirlerde suç oranlarının da arttığını ve bu sebeple de güvenlik kameralarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından "Suç ve Suçlularla Mücadelede Güvenlik Kameralarının Önemi" konulu toplantıda konuşan Özataç, konuya bütün şehir insanının duyarlı yaklaşması gerektiğine dikkat çekti.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, işletme sahipleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yayınladığı bir genelge ile para veya değerli evrak dolaşımının olduğu kamu ve özel kurum ve kuruluşlara güvenlik kamerası taktırma zorunluluğu getirdi.

Genelgeye göre, güvenlik kamerası kurulacak işyerine kararın tebliğinden 2 ay içerisinde sistemi kurdurmaları gerektiği, aksi durumunda kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Konu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Telemobil ve İletişim Hizmetleri MOBESE Proje Yöneticisi Volkan Özataç, güvenlik kameralarının önemi hakkında bilgiler verdi.

Öztaç, "Güvenlik, birey ya da toplumun huzur içinde yaşaması, iç ve dış tehditlere karşı korunabilme yeteneği ve kapasitesidir. Bu kapasiteye sahip toplum güvenlikli toplum, birey ise güvenli bireydir. Bununla birlikte tehdit kavramı güvenlik kavramının karşısında bulunan ve kapsamı oldukça çeşitli olan bir konudur. Dış ülkelerin tehdidi, devletin varlığına yönelik tehditler, ulusal ekonomiye, toprak bütünlüğümüze yönelik tehditler genel ve ulusal güvenlik kapsamında değerlendirilmektedir.

Gün geçtikçe nüfusu artan büyük şehirler, gittikçe karmaşıklaşan kent hayatı ve buna bağlı olarak artan suç oranları, güvenlik kavramına yeni bir boyut daha getirmiştir." dedi.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk ise Osmaniye'de kurulumu son aşamaya gelen MOBESE sistemi hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonrasında; Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Önsoy, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Salih Turalı, Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Murat Baz, Asayiş Şube müdürü Ahmet Kurt, Güvenlik Şube Müdürü İdris Bağcı ve Muhabere Elektronik Şube Müdürü İbrahim Çağrı soruları cevaplandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber