Antalya'ya tünel dopingi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mart 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en önemli turizm merkezindeki yollara büyük altyapı düzenlemesi yapıldı. Antalya-Kemer arası 3 yeni tünelle 45 dakikadan 20 dakikaya indi

TÜRK turizmin kalbinin attığı Antalya-Kemer güzergâhına duble yol dopingi yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, 60 kilometrelik Antalya-Kemer-Tekirova yolunu duble hale getirirken, yoldaki keskin virajları yumuşatmak için de son teknoloji ile donatılan 3 tane önemli tünel yaptı. Turizmim sezonunda 50 bin araçlık yoğunluğa ulaşan Antalya-Kemer arası seyahat süresi 45 dakikadan 20 dakikaya indi. Karayolları Genel Müdürlüğü, son rötuşları yapılan yolu turizm sezonuna yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor. Konuya yönelik olarak AKŞAM'a bilgi veren Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, duble yol yapılan 59.5 kilometrelik Antalya-Kemer-Tekirova güzergahının önemine işaret ederek, sadece Kemer'de çok sayıda yerli turiste hizmet veren 500 tesis bulunduğunu kaydetti.

EN ÖNEMLİ GÜZERGAH

Bu yolun, Antalya'nın batıya açılan kapısı olduğunu aktaran Turan, Kumluca, Finike, Olimpos ve Kaş-Kalkan gibi önemli turizm bölgelerine de ulaşımın kolaylaşacağını söyledi. Turan, bölgede çok sayıda antik kent, plaj, kamp, mağara ve mesire alanı bulunduğuna dikkat çekerek, ülke ekonomisinde önemli yer tutan sebze ve turunçgillerin üretim ve sevkıyatının da bu güzergah üzerinden yapıldığını söyledi.

50 bin araçlık yoğunluk

ANTALYA-Kemer yolunda trafik yoğunluğu 22 bin araç. Ancak yaz aylarında bu rakam 50 bin araca çıkıyor. Yolun tünellerle birlikte toplam maliyeti 110 milyon TL. Tüm proje MAKYOL tarafından 1 yıl gibi kısa sürede tamamladı. Yeni yol turizm sezonu trafiğine yetişecek.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

TURAN, güzergahtaki virajları yok etmek için 2.5 kilometre uzunluğunda üç tane de önemli tünel inşa ettiklerini belirterek, ?Bu yolda çok sayıda yerli ve yabancı turist seyahat ediyor. Türkiye'nin imajı açısından da önemli. Turistlerin de bu yolun yabancısı olması nedeniyle çok sayıda kaza oluyordu. Bu önlenecek? dedi. Turan, yol için büyük önemi bulunan tünelleri son teknolojideki ekipmanlarla donattıklarını aktararak, ?Yol üzerinde 1.100 metrelik Orhan Büyükalp Tüneli, 332 metrelik Adnan Sezgin Tüneli ve 970 metrelik Altan Ayağ Tüneli yapıldı. Geliş istikametinde ise Çamdağ ve Akyarlar tünelleri hizmet veriyor. Bu tünellerde son teknoloji görüntüleme, araç sayım, olay algılama, yangın söndürme, havalandırma, aydınlatma ve trafik sistemleri bulunuyor? diye sözlerini tamamladı.

Deniz ÇİÇEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber