Gökçek, Başkentlilere eziyet etmeye devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, belediye otobüslerinde, "sefer sayısının azaltılması ve transferin kaldırılması" konusunda, çeşitli yerlere asılacak bilboard, panolar ile radyo ve TV programları ile vatandaşın bilgilendirilmesi, oy çokluğuyla onaylandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

Gökçek, toplantıda yaptığı konuşmada, yargı kararı ile başkentte ulaşım ücretlerinin 6 yıl öncesindeki tarifeye dönüşmesine ilişkin kararı eleştirerek, bu durumun belediyeyi zarara soktuğunu ve birtakım önlemler almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hiç kimsenin 6 yıl önceki maaşıyla bugün geçinmek istemeyeceğini, Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımda yaptıkları artışın hiçbir yıl enflasyonun üzerinde ve yüksek rakamlarda olmadığını savunan Gökçek, bu durumdan halkı haberdar etmek ve bilgilendirmek amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önerge verildiğini belirtti. Gökçek, "Biz bu durumu halkımıza izah edeceğiz. Milletimize anlatacağız" dedi.

Gökçek ayrıca, çeşitli meslek gruplarının 6 yıl önce aldığı maaşlar ile günümüzdeki artışlarına ilişkin örnekler vererek, ulaşıma yapılan zam miktarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, yargı kararlarından ilan yoluyla şikayetçi olunamayacağını öne sürerek, bugün Başkentte ulaşımda belirli oranda sıkıntı yaşandığını söyledi. Çatak, "Konuyu afiş ve bilboardlarla duyurmanın ne alemi var? Ulaşım ve toplu taşıma yerel yönetimin görevidir. Sosyal devlet anlayışında nasıl kömür yardımı ve gıda yardımında bulunuyorsa belediye, yine bu doğrultuda bunu da göğüslemek zorundadır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz ise ulaşım ücretlerinin 6 yıl öncesine götüren yargı kararını "geç gelen karar" diye niteleyerek, tüm esnafın da bu durumdan dolayı zarar gördüğünü söyledi.

Toplu taşıma ücretlerinin vatandaşı maddi anlamda sıkıntıya sokmayacak düzeyde olması gerektiğini belirten Yavuz, ulaşımda gelinen "kaos" ortamından bir an önce çıkılmasını istediklerini ifade etti.

Toplantıda, belediye otobüslerinde "sefer sayısının azaltılması ve transferin kaldırılması" konusunda çeşitli yerlere asılacak bilboard, panolar ile radyo ve TV programları ile vatandaşın bilgilendirilmesine ilişkin önerge oy çokluğuyla onaylandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber