İzmir'de okullara SBS desteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SBS'de yeterli düzeyde başarı sağlayamayan okulların araç-gereç, personel, maddi kaynak, bina ve tesis yönünden de yeterli olmadıklarını tespit eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulları sosyal, ekonomik ve eğitsel yönden desteklemek için proje başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, ?İlköğretim Okullarımızı Destekleme Projesi?ni anlattı.

Okul imkanlarıyla okul başarısı arasındaki doğru orantılı ilişkiden hareket ettiklerini belirten Üye, İzmir'de yeterli düzeyde başarı sağlayamayan okulların araç-gereç, personel, maddi kaynak, bina ve tesis yönünden de yeterli olmadıklarını tespit ettiklerini bildirdi.

Projeyle bu okullarda öğrenim gören öğrencilere destekleyici eğitim hizmetleri sunduklarını, okulların da ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Üye, ?Hem fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak, hem de öğrencilerimizin daha başarılı olmalarını amaçlıyoruz? dedi.

ÖNCE 50 OKUL

Proje kapsamında, 2009 yılı 7. sınıflar SBS sonuçlarına göre en düşük puan ortalamasına sahip ve sınava giren öğrenci sayısı 20'nin üzerinde olan 50 ilköğretim okulunun öncelikli hedef kitle olarak seçildiğini kaydeden Üye, bu okulları ziyaret ettiğini, motivasyonlarını artırmak için okul idarecisi ve öğretmenlerle de bir araya geldiğini belirtti.

Öğrencilerle de sohbet etme fırsatı bulduğunu belirten Üye, proje başlangıcından sonra yapılan deneme sınavlarında başarı artışı gözlemlediklerini ifade etti.

OKULLARIN SORUNLARI

Hedef kitle olarak seçilen 50 okuldan 43'ü, müdürlüğe gönderdiği formlarla sıkıntılarını paylaştı.

Formlara göre, 43 okulda toplam 26515 öğrenci öğrenim görüyor. Okullarda görevli 1109 öğretmenden 934'ü kadrolu/sözleşmeli statüde, 175'iyse ders ücretli. Buna göre bu okullardaki öğretmenlerin yaklaşık yüzde 16'sı ücretli öğretmen.

Bu okulların yüzde 45'inde rehber öğretmen bulunmazken, okulların tamamı fiziksel şartlarının yenilenmesi gerekliliğini ve donanım ihtiyaçları bulunuyor.

Velilerin yeterince ilgi göstermemesi de okulların bildirdiği sorunlar arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber