Emeklilerden kesinti protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin Şubat ayı maaşlarında "cemiyet kesintisi" adı altında Türkiye Emekliler Derneği'ne üyelik aidatı kesintisi yapıldığını belirterek, kararın iptali için idari yargıda dava açacaklarını bildirdi.

Beysülen, Necatibey Caddesi'ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde bir grup sendika üyesiyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Emeklilerin Şubat ayı maaşlarında "cemiyet kesintisi" adı altında Türkiye Emekliler Derneği'ne üyelik ücreti adı altında aidat kesintisi yapıldığını belirten Beysülen, kişi başı 18 TL olan bu kesintinin, çoğu derneğe üye olmamış toplam 770 bin emeklinin maaşını etkilediğini savundu.

Bu kesintilerden toplam 13 milyon 860 bin TL'nin derneğin kasasına aktarıldığını ifade eden Beysülen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bütün bunlar 5 Ocak'ta Dernek Başkanı tarafından Başbakan'a çiçek verilmesinin nedenini açıkça ortaya koyuyor. Aidat kesintisi, emeklilerin maaşlarının miktarını tam olarak öğrenemedikleri Ocak veya Şubat aylarında yapılmaktadır.

SGK tarafından bir çok emeklinin haberi olmadan emekli maaşlarından aidat kesilmesi ve derneğin kasasına aktarılması kanunsuz bir uygulamadır."

Beysülen, kesintinin dayanağı olarak gösterilen SSK yönetim kurulu kararının kanuni hiç bir dayanağı olmayan idari bir karar olduğunu savunarak, kararın iptali için idari yargıda dava açacaklarını bildirdi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen, emeklileri, maaşlarından kesinti yapılıp yapılmadığını tespit için SGK birimlerine başvurmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber