Çetin Doğan'ın avukatı tahliyesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı, yeniden mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen avukat İsmail Tepecik, tahliye talebine ilişkin dilekçeyi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Adliye çıkışı basın mensuplarını yanıtlayan Tepecik, "Baştan bu yana 'Balyoz Harekat Planı' olarak iddia edilen darbe planının uydurma ve montajlama olduğunu bildirdik. Bu nedenlere dayalı olarak tekrar tutuklamaya itiraz ettik. Doğan'ın ciddi sağlık sorunları vardır. Ancak Doğan, baştan itibaren sağlık sorunları nedeniyle tutuklanmasının kaldırılmasını istememiştir. Hatta dünkü tarih itibariyle cezaevindeki sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlarda olduğunu cezaevi doktoru, idari memur ve Çetin Doğan'ın imzasını taşıyan bir tutanak da tespit edilmiştir. Bu tutanakta da Doğan'ın hastaneye kaldırılmasını kabul etmediği yazılmaktadır" dedi.

Çetin Doğan'ın daha önce damarlarından ameliyat olduğunu hatırlatan Avukat İsmail Tepecik, "Damarları değiştirilmiştir. Ayrıca, prostat tedavisi görmüştür. Tansiyonu çok yüksektir, cezaevinde 20'lere kadar çıkmaktadır. Yüksek tansiyon sıkıntısı vardır" şeklinde konuştu.

Tepecik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcvekili Turan Çolakkadı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan'ın bir otelde görüştükleri yönünde ortaya atılan iddialara da değindi. Konuyla ilgili başvuruları olacağını kaydeden Tepececik, "İfade esnasında sayın savcı kendisinin bu konuda arandığını, hatta kendisini arayanın 'Siz bunları tanımazsınız ha' diye hitapta bulunduğunu müvekkilim ve 3 meslektaşım da ifade etmiştir. Buradaki tutuklamaların yasal bir tutuklama olmadığına ve intikama dayalı bir tutuklama olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Olaylarda bunu teyit etmektedir" dedi.

Konuyla ilgili olarak HSYK'ya başvuracaklarını da belirten Avukat İsmail Tepecik, "Resen de harekete geçilebilir ama biz de başvuruda bulunacağız" şeklinde konuştu. Tepecik, "Kimin aradığına dair bilginiz var mı?" sorusuna ise, "Yok, ama etkili ve yetkili herhalde. 'Siz bunları tanımazsınız' diye söylemiş. Ama Sayın Savcı kendi tarafsızlığını ifade etmiş ve bunların doğru olmadığı yönünde beyanda bulunmuş. Sayın Paşam bunun bir iftira olduğunu biliyor ve inanıyor. O nedenle de haklı olan tahliyeyi istiyor. Dolayısıyla sağlık nedenine dayalı bir tahliye istemiyoruz. Bunun kamuoyunda ve malum çevrelerce suiistimal edileceğini düşünüyoruz. O nedenle çok ağır sağlık sorunları olmasına rağmen hastaneye gitmedi" diye yanıt verdi.

KEMAL ÖZGÜLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber