Polisin üzerine otomobil sürene 25 yıl hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2010 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MERSİN'de, korsan gösteri sırasında 15 kişilik çevik kuvvet ekibinin üzerine otomobil sürerek bir polisin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen 24 yaşındaki Fırat Yavuz, 24 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına çarptırıldı.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde, Şevket Sümer Mahallesi ve Okan Merzeci Bulvarı'nda 15 Şubat 2008'de toplanan çoğu çocuk 120 kişi korsan gösteri yaptı. Polis memurlarına molotof kokteyli ve taşatan göstericilere müdahale edildi. İddiaya göre, park halindeki 33 D 5085 plakalı otomobile binen 5 kişi, kendilerine ?dur' ihtarında bulunan 15 kişilik çevik kuvvet timinin üzerine otomobili sürdü. Polis memurlarından Veysel Altunsöz yaralanırken diğer polis memurları kaçışarak kurtuldu.

PKK üyesi oldukları iddia edilen otomobil sürücüsü Fırat Yavuz ile Mesut Erdem (24), Zübeyr Gündüz (23) yakalanarak tutuklandı. Aslan Eren (23) ve Nevzat Uzunyol (22) ise kaçtı.

Tutuklanan sanıklar hakkında, Özel Yetkili 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?PKK adına suç işlemek, terör örgütünün propagandasını yapmak, patlayıcı madde bulundurmak, patlayıcı madde kullanmak, görevi yaptırmamak için direnmek, kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

?PİKNİKTEN DÖNÜYORDUK' İDDİASI

Sanıklardan Fırat Yavuz, PKK terör örgütü adına suç işlemediğini iddia ederek, olay tarihinde arkadaşları ile piknik yapamaya gittiklerini söyledi. Piknikten dönerken göstericilerin arasında kaldıklarını iddia eden Yavuz şöyle dedi:

?Piknik sırasında ben, Zübeyr ve Aslan Eren alkol aldık. Daha sonra Zübeyr kendisini eve bırakmamı söyledi. Onu eve bırakmak için geldiğimizde bir grup gösterici ile karşılaştık. Çocuklar arabaya taş atmaya başladı. Göstericilerden kaçarken bir sokağa girdim. Polislerle karşılaştım. Panik içerisinde onların aralarından geçtim. Daha sonra ben ve Mesut Erdem gidip teslim olduk.?

Zübeyr Gündüz ve Mesut Erdem de, suçlamayı kabul etmedi, olayın arkadaşları Yavuz'un anlattığı şekilde meydana geldiğini iddia ederek beraatlarını istedi.

DİĞERLERİNE 9'AR YIL

Mahkeme, Yavuz'u, polis memurunu öldürmeye teşebbüs ettiği için önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 15 yıla indirildi. Yavuz'a ayrıca, ?görevli memura mukavemet' ten 1 yıl 10 ay 6 gün, ?örgüt propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 8 ay, ?örgüt üyesi olmaktan' da 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 24 yıl 9 ay 6 gün hapis cezası verildi. Gündüz ve Erdem ise 9'ar yıl 9'ar ay 6'şar gün hapse mahkum edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber