Sıcaklıklarda 1 derecelik artış bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bu yıl ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin bir derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Çağlar, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde Mart sonu Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında sıcaklıklar ülke genelinde ortalamanın bir derece üzerinde olacak. Ilık bir bahardan sonra biraz daha sıcak yaz mevsimi bekliyoruz" dedi.

İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRÜ YILDIRIM

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım da son yapılan meteorolojik değerlendirmelerde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 0,5 derece üzerinde olacağını, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki sıcaklıkların bir derece daha yüksek gerçekleşeceğini öngördüklerini söyledi.

Yağışların Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında mevsim normalleri civarında gerçekleşeceğini, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin altında kalacağını tahmin ettiklerini dile getiren Yıldırım, 2009 ve 2010 yağış durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

"2009 yılında Türkiye genelinde yağışlar yüzde 25 mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. En fazla yağış Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde gerçekleşti. Son beş ayda ise yağışlar mevsim normallerinin yüzde 29 üzerinde gerçekleşti. Marmara Bölgesi'nde yüzde 48, Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 38, Ege Bölgesi'nde de yüzde 36 oranında yağışlar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber