Dershanelerin rehber öğretmen sorunu çözülüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı, İlköğretim Müfettişi Doğan Ceylan, dershanelere kapatma cezası verilmesine neden olan rehber öğretmen sorununun çözümü için başlatılan çalışmanın sonuçlandığını belirtti. Ceylan, dershanelerin rehber öğretmen sıkıntısını aşması adına Milli eğitim Bakanlığı'nın kurs açtığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel dershaneler, son yıllarda rehber öğretmen bulma konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Rehber öğretmen, dershanelerde bulunması zorunlu personel olduğundan, kurumda rehber öğretmenin olmaması dershaneleri zora sokuyordu. Bu nedenle 15 günden 3 aya kadar geçici olarak kapatma cezası veriliyordu. Bakanlığın yaptığı çalışma ile bu sorunun ortadan kalkacağını aktaran Doğan Ceylan, şu bilgileri verdi:

"Milli eğitim Bakanlığı, 9 Mart 2010 tarihinde yayımladığı yazıyla felsefe grubu öğretmenliği, eğitim bilimleri bölümü, formasyon almış sosyoloji ve felsefe bölümü mezunlarından halen dershanelerde çalışmakta olanlara kurs açarak. Başarılı olanların rehber öğretmen olarak görevlendirilmesi yönünde bir çalışma başlatmış oldu. 29 Mart 2010 tarihinden itibaren 5 merkezde (Ankara, İzmir, Erzurum, Beşiktaş-İstanbul, Kadıköy-İstanbul) yapılacak kursa toplam 690 öğretmen katılabilecek. Kursa katılım için müracaatlar 11-15 mart tarihlerinde yapılıyor. Kurstaki eğitim süresi ise 210 saat olarak belirlendi. Her dershaneden ancak bir öğretmen kursa katılma imkanı verilecek."

Müracaatların biraz daha geç başlatılması gerektiğini savunan Ceylan, "Böyle olsaydı dershaneler söz konusu yazıda belirtilen alan mezunlarını işe başlatıp kursa gönderme yoluna gidebilirlerdi. Böylece atanamayan öğretmenlerin bir kısmına dershanelerde istihdam imkanı sağlanmış olunurdu. Müracaatların hemen başlatılması ve kursa katılmak için dershanede çalışılıyor olma koşulu getirilmesi, atanamayan öğretmenlere baştan iş imkanı doğmasına engel olmaktadır. Eğer başvuru süresi uzun tutulsaydı kurs sonrasında rehber öğretmen olarak çalışmaya başlayacak dershane öğretmenlerinden doğacak açık nedeniyle ikinci aşamada yine iş imkanı doğacaktı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber