Memur-Sen: Toplu görüşme primi önerimizi tekrarladık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yaptıkları görüşmede toplu görüşme primi önerilerini tekrarladıklarını söyledi.

Memur-Sen, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen sendika üyesi kamu çalışanlarına ödenen toplu görüşme priminin yeniden verilmesi için girişimlerini sürdürüyor. En son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile de görüşerek, toplu görüşme priminin 3'er aylık periyotlarla geriye dönük şekilde ödenmesini önerdi. Ziyarette konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dünyanın her yerinde sendikalı olanlar bunun karşılığını alırken,

Türkiye'de cezalandırılmasını anlayamadıklarını söyledi. Gündoğdu, "Biz, 3'er aylık periyotlarla her ay için 10 TL ve toplamda 30'ar TL şeklinde ve geriye dönük olarak toplu görüşme priminin verilmesini öneriyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşerek, kamu çalışanlarının bu yöndeki beklentisini kendisine ilettik. Bugün de Devlet Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'ya da önerimizi sunduk" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, toplu görüşme priminin sendikalı ve örgütlü toplumun ödüllendirilmesi, örgütlülüğün küçük de olsa bir karşılığı olduğunu dile getirerek, kamu çalışanlarıyla bir olup yeni haklar elde etmek için çalışması gereken CHP'nin başvurusuyla bu hakkın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise, Memur-Sen'in önerisi konusunda elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Bakan Yazıcı, kamu çalışanlarının mağdur edilmesini kendisinin de istemediğini, Anayasa Mahkemesi kararını gözeterek öneriler doğrultusunda bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Ziyarette, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber