Meclis, bu hafta en fazla öğrenci affı için çalışacak

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olan ve türban ile birlikte anılan öğrenci affı önümüzdeki hafta TBMM`de görüşülecek.
TBMM`nin bu haftaki gündemini öğrenci affı oluşturacak. AKP milletvekillerinin geçen hafta Meclis Başkanlığı`na sunduğu yasa teklifi Çarşamba günü Milli Eğitim Komisyonu`nda görüşülecek. Teklif, 2000-2001 öğretim yılından sonra üniversitelerden kendi istekleri ile ayrılanlar da dahil olmak üzere her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlere bir yıl devam hakkı ve her ders için üç ayrı sınav hakkı verilmesini öngörüyor. Komisyonun gündeminde daha önce İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin ve DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan tarafından verilen öğrenci affı yasa teklifleri de bulunuyor.
TBMM Genel Kurulu ise çalışmalarına Salı günü Kamu Vakıflarına ilişkin Araştırma Komisyonu`nun raporunu görüşerek başlayacak. Genel Kurul`da çarşamba ve Perşembe günleri ise sırasıyla LPG Piyasası Yasa Tasarısı ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in 14 maddesini veto ettiği İl Özel İdareleri Yasası ve Kadastro Yasa Tasarısısı ele alınacak.
Bu arada Çarşamba günü toplanacak AB Uyum Komisyonu`nda, AB Genel Sekreterliği`nden gelecek üst düzey yetkililer komisyon üyelerine AB ile ilgili bir takdimde bulunacak.
Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ve Bazı Yasalarda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı ile benzer yönde AKP ve CHP`li milletvekillerince verilen dokuz ayrı teşvik yasa teklifleri çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu`nda ele alınacak. İçişleri Komisyonu da çarşamba günkü toplantısında Mahalli İdare Birlikleri Yasa Tasarısı`nı görüşecek.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber