'Uzaktan Yükseköğretim' seçme sınavı başvuruları başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2010-2011 Öğretim Yılı Batı Avrupa Uzaktan Yükseköğretim Programları seçme sınavı başvuruları başladı.

AÜ Rektörlüğünden alınan bilgiye göre, Avrupa ülkelerinde yerleşik vatandaş ve soydaşlara öğretim hizmeti sunan AÜ, 20 yılı aşkın süredir Almanya'nın Köln kentinde kurulu merkezi aracılığıyla Avrupa ülkelerinde eğitim ve öğretim hizmeti veriyor.

AÜ Batı Avrupa Programlarında, işletme, iktisat, kamu yönetimi, dış ticaret, ağırlama hizmetleri, halkla ilişkiler-tanıtım ve bilgi yönetimi alanlarında lisans ve önlisans programları bulunuyor.

Köln Üniversitesi ile tezsiz yüksek lisans programı da yürütülüyor. Ayrıca TC Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa eğitim ve öğretim hizmetleri sürdürülüyor. AÜ'nün Avrupa Birliği üyesi birçok ülkede ve Batı Avrupa'da yerleşik öğrencileri bulunuyor. Almanya'da, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln, Münih ve Stuttgart'da, Almanya dışında, Bern, Brüksel, Den-Haag, Londra, Paris ve Viyana'da, Türkiye'ye dönüş yapanlar için de Eskişehir'de sınav merkezleri bulunuyor. Bu eğitim hizmetleri uzaktan öğretim teknolojisi kullanılarak yapılıyor.

Batı Avrupa ülkelerinde yerleşik vatandaşlar ve Avrupa'da bulundukları ülke vatandaşlığına geçmiş bulunan soydaşlar ile Türkçe bilen diğer lise ve dengi okul mezunları 30 Nisan mesai saati sonuna kadar, Köln'deki merkeze başvurdukları takdirde, 5 Haziranda yapılacak seçme sınavına katılabilecekler.

Seçme sınavı 5 Haziran Cumartesi günü saat 14.00'de Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'deki sınav merkezlerinde yapılacak.

Mesleki ve teknik liselerden mezun olanlar ile önlisans ve bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar veya öğrenci olanlar için sınavsız kayıt olma imkanı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber