Aytaç Durak malvarlığını açıkladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2010 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'Bir gazetede mal varlığınızın 40 milyon lira olduğunu söylemişsiniz?' sorusuna "Biraz daha fazla olabilir. Eşimin babasından miras kaldı. Eşim zengin kızıysa be ne yapabilirim?" yanıtını verdi.

Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak, İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında hakkındaki iddilara cevap verdi.

Basında yer alan haberlere de değinen Aytaç Durak, "45 bin liralık aylık gelirim varmış. Ne anlar Adanalı fakir fukara. Malım mülküm varsa bu 84'te belediyeye gelmeden önceydi. Eşimin de vardı. Hala oralardan gelir geliyor" şeklinde konuştu.

"İFTİRA TANLARA DAVA AÇACAĞIM HODRİ MEYDAN"

Hakkındaki iddiların gündem değiştirmeye yönelik olduğunu söyleyen Durak, kendisine iftira attığını öne sürdüğü gazetelere dava açacağını söyledi. Durak, "Benimle uğraşanlar siyasi mefta oluyor. Allah'a şükür bana bir şey olmuyor. Bir şey olmayınca kızıyorlar, kızınca da iftira atıyorlar, dedikodu üretiyorlar. O iftira atanların hepsini mahkemeye vereceğim. Hiçbirini de affetmeyeceğim. Veremeyeceğim hiçbir hesap yok. 'Hodri meydan' diyorum. Bana iftira atanların hepsini mahkemeye vereceğim. Beş kişiyi mahkum ettirdim. Beş kişi de yolda. Halkımız korkmasın. Beldiyemizde ben garantörüm. halk benim arkamda. Gizleyeceğim işi yapmadım. Yaptığım işi gizlemedim" diye konuştu.

"SİCİLİM ÇOK TEMİZ"

Diğer partililere de seslenen Durak, yolsuzluk iddilarını açıklamalarını isteyerek, "Bana çok fazla iftira atıldı. Sicilim çok temiz... Rüşvet de yaptırmam. Geçen günler elime bir rüşvet kaseti geçti. Bir belediye meclis üyesi ile, birkaç belediye meclis üyesinin olduğu bir kaset 260 bin dolar nasıl sayılacak? Nereye atılacak? Bu 260 bin dolar resepsiyona bırakılsın...Meclisten de geçilsin şeklinde bunun adı rüşvet. Eğer bir belediye başkanı cesursa kaseti açıklar. Veya bir gazeteye sızdırır. Ben cesurum kimseye eyvallah demedim" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI OLMADAN ÖNCE MAL VARLIĞIM VARDI"

"Belediye başkanı olmadan ve olduktan sonraki mal varlığınız ne kadar?" şeklindeki bir soruya Durak şu şekilde yanıt verdi: "Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığımda pek fazla bir değişiklik olmadı. Ben Belediye başkanı olmadan önce 1970'li yıllarda Adana'yı kuzeye taşıyoruz dediğim yerler şehir oldu."

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel ile ilişkilerinin bozulma nedeni ile ilgili bir soruya Durak, "Siyasi bir hayatımız oldu. Rüşvet kaseti açıklnadıktan sonra 'yarası olan gocunur' dedim ya işte o gocunanlardan biri Mustafa Tuncel'di. Ondan sonra ilişkiler bu noktaya geldi " diye yanıt verdi.

"KEŞKE O KONUTLARI YAPMASAYDIM"

Basın mensuplarının, Mustafa Tuncel'in "2 milyar dolarlık serveti var" yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Aytaç Durak, "Benim servetim 40 milyon liranın biraz daha üzerinde. Bir rüşvet kaseti açıklanıyor. Belediye meclis üyelerinden birinin pazarlık yaptığı belli. Gündemi değiştirmek için ipteki cambaza bak diyor. Rüşvet konusu tartışılmasın başka şeyler tartışılsın isteniyor. Ben kendisine bunları hiç sormadım. Çünkü o bunların sorulmasını kavga çıkmasını istiyor. Kavga olsun yüz kızartıcı olaydan dolayı değil adi bir olaydan yargılanacaksam yargılanayım diyor. Bu kasetin peşindeyim bu kaset başka kasetleri de getirecek" dedi.

Toplantıda gazetecilerin belediye başkanı olmadan önce aldığı arsaların ve buralara yaptığı konutların başkan olduktan sonra ne kadar değer kazandığı yönündeki soruları ısrarla net olarak cevaplamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak "Keşke o arsalara o konutları yapmasaydım şimdi daha karlı olurdum Çünkü oraların değeri sürekli artıyor, daha da artacak. Eski değeriyle şimdiki değeriyle arasında çok fark olmuştur. Arsalarımın değeri tabii ki artıyor, artmasın mı? Belediye başkanı olmadan 15 sene önce benim şirketim çok inşaat yaptı. Şirket olarak inşaatların Adana'nın kuzeyinde yapılmasını uygun gördük. Ben kuzeyde inşaatlara başlarken oralar boş ve bakirdi. Hiç inşaat yoktu. Oraların ismi yokken yaptığım evlerin beyaz olması nedeniyle bölgenin ismi beyaz evler oldu. isimlerini bile ben koydum. Ben belediye başkanı değilken şahıs olarak başlattım" diye cevap verdi.

"EŞİMİN BABASINDAN MİRAS KALDI"

Aytaç Durak, belediye başkanı olmadan kendisine ait 1 milyon 800 bin metrekare arsası olduğunu, bunun 1 milyon 400 bin metrekaresinin de eşinin ölen babasından miras kaldığını ifade etti. Kendisinin belediye başkanı değilken bile şehri kuzeye taşıdığını söyleyen Durak, "Ben başkan olmasaydım mal varlığım daha da büyüyecekti. Her yerin imar planı değişti. Ama hiçbir zaman suiistimallere yol açan nokta bazlı planlara izin vermedim" dedi.

"BENİMLE UĞRAŞAN MEFTA OLUYOR"

Adana'ya her gün bir müfettişin geldiğini ve incelemelerde bulunduğunun altını çizen Aytaç Durak, ya öldüğünü ya da siyasetten çekildiğini söyledi. Durak "Benimle ilgili bir şey bulamıyorlar bulamayınca sinirlenip iftira atıyorlar diyen Durak, "Benimle uğraşanlar ya mefta oldu ya da siyasi mefta oldu" diye konuştu.

"OKUL OLSUN DEDİM"

Basın mensuplarının sattığı arsanın okul olması için söz verip vermediği yönündeki soruya cevap veren Aytaç Durak, "Ben bir yer satmışım. Sattığım yeri alanlar "okul olsun mu?ö dediler; olmasın mı diyeyim?. Ama meclis kızdı okul olmasın dedi. Buraya okul yapılmak isteniyorsa yapılır dedim. Benim belediyecilik anlayışım böyle. Benden geçer dedim. Meclisten geçmedi maalesef. Bir şey bulamıyorlar bula bula bunu buluyorlar" dedi.

Okulun yapıldığı yere yakın arazileriniz var mı sorusuna, "evet" diye cevap veren Aytaç Durak, "bu alana belediye kaynaklarıyla yatırım yapıyor musunuz?ö şeklindeki soruya 80'li yıllardaki ilanları göstererek "yeni şehri zaten bu tarafa kuruyoruzö diye cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber