'Sayın Başbakanım, işçilik sınavındaki hakkımı yedirtmeyin'

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 1 ay önce Türkiye Kömür İşletmeleri Ege Linyitleri Soma Müessese Müdürlüğü 31 kişilik ağır kamyon şöförlüğü sınavı açtı. Daimi işçi kadrosu için iş ve işçi bulma kurumu aracılığıyla...

Ben de yaklaşık 1 yıldır işsiz olduğum için bu sınav için başvurdum. Sınav zamanı bana da sınav için tebligat geldi. Ben de heyecan ve iş umuduyla Diyarbakır'dan taa Manisanın Soma ilçesine sınav için kalktım gittim. 200-300 milyonda masrafım gitti. Somaya vardığımızda sınav yeri olan Ege Linyitlerinin önünde benim dışımda Türkiyenin dört bir yanından gelmiş tam 123 kişi daha vardı. Arkadaşların yanına vardığımda konuşulanları duyunca şok oldum.

Kazanacak kişilerin listesinin belli olduğunu bunların 23 ünün Soma Manisadan olacağını duydum. Adeta şok oldum. Sonra görevliler bizi sınavı yapacakları yere götürdüler. Önce mülakata aldılar. Daha sonra bir eski model otobüsü bize kullandırdılar. Sınav sonucunun 2 gün sonra belli olacağını söylediler. 2 gün sonra Ege Linyitleri Müessese Müdürlüğünü sınav sonuçlarını öğrenmek için aradım. Telefona çıkan görevli ismimin kazananlar listesinde gözükmediğini söyledi. Tabii biraz üzüldüm.

Ama asıl beni şok eden Ege Linyitlerinin sınav sonuçlarını internetten açıklaması oldu. Söylenenler doğru çıktı. Sınavı kazananların 23'ü Soma Manisalı .

Ben dahil 93 kişi sınav figuranları olarak sınava çağrılıyoruz.

Ben buradan sayın Başbakanımıza seslenmek istiyorum. Ben beş yaşından beridir yetimim. Lütfen yetim hakkımı yedirtmeyin.

Kul hakkı yemek doğru değidir. Bu kişileri Allah'a havale ediyorum.

Saygılarımla.

Haberi yazan: Somalı değil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber