Başbakan: Kanunlar her şey değil. Önemli olan insan hukuku

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka en iyi hizmeti vermek için sağlık sistemlerini tek çatı altında topladıklarını söyledi.

Anadolu Vakfı tarafından, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 200 dönüm alan üzerine yaptırılan dev Anadolu Sağlık Köyü'nün hastane kısmı olan "Anadolu Sağlık Merkezi"nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık alanında en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın halka en iyi sağlık hizmeti vermesinin görevi olduğunu ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermek için sağlık sistemini tek çatı altında topladı. Böylece her vatandaşımız bütün sağlık kurum ve kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilecekler. Ancak çirkin alışkanlıklarımız var. Yeşil kartı suistimal olarak görenler var. Bu konu üzerine ciddi olarak gideceğiz. Halkımızın tüyü bitmemişin hakkını yiyenler ve yemek isteyenler iflah olmazlar. Bu kendisinden çıkar. Kendinden çıkmazsa çoluk çocuğundan çıkar. Vatandaşlarımızın bu tür suistimal olaylarını ihbar etmesini istiyoruz. Bundan sonra her doğan sigortalı doğacak. Laik, sosyal ve hukuk devleti olmanın imkanlarından yararlanacaklar. Artık rehin kalma devri bitmiştir. Bazı istisnalar var ama bizi uyarın bunlar hakkında gerekeni yapılım" dedi.

"İnsanı yüceltin ki devlet yücelsin" diyen Başbakan Erdoğan, "Kanunlar her şey değil. Önemli olan insan hukuku. İnsani yüceltin ki devlet yücelsin. İnsanı yüceltemeyen bir toplum devleti de yüceltemez" diye konuştu.

Yapılan bu tür tesisler ile yakın zamanda Avrupa'dan hasta ihraç etmeye başlayacaklarının vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Yapılan bu tür yatırımlar sayesinde Türkiye'ye Avrupa'dan hasta gelecek ve gelmeye başladı. Daha önce biz Avrupa'ya hasta gönderiyorduk. Şimdi biz Avrupa'dan hasta ihraç ediyoruz. Bu tür tesislerimizle ve beynimizle ileride sağlık hizmetleri ihraç eder hale geleceğiz. İnsanlarımız bize biz bunu yaparız dediler. İşte bu tesis buna örnektir. Bu koşmak değil sıçramaktır. Bu sıçramayı gerçekleştirdikleri için herkesi kutluyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde açılışı yapılan sağlık-şifa merkezinin insanlığa güzel hizmetler vermesini diledi.

Anadolu Vakfı İktisadi İşletmesi İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Başbakan Erdoğan'a sağlık merkezinin altın anahtarını verdi. Başbakan Erdoğan, Anadolu Vakfı Kurucuları Kemal Yazıcı ve İzzet Özilhan'a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninden sonra Sağlık Merkezi'nin açılışı Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler son olarak hastaneyi gezdiler.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber