Sağlık Bakanlığı önünde beyaz önlük yakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2010 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli protesto eylemlerinde, Sağlık Bakanlığı önünde beyaz önlük yakıldı, siyah çelenk bırakıldı ve kartondan yapılmış robot Bakanlık bahçesinin demirlerine asıldı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Ankara'da farklı saatlerde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bayram kutlamalarının yanı sırı sağlık politikasını eleştirmek için düzenlenen protesto eylemleri kapsamında ilk olarak Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

Çeşitli dövizler taşınan eylemde, slogan atıldı.

Türk Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, 14 Mart'ın 1827'den bu yana bayram havası içinde kutlandığını, çalışanların sorunlarının hatırlatıldığını belirterek, "Ancak, bugün bizler bırakın hatırlanmayı tam bir çözümsüzlük sarmalı içerisine düşmüş durumdayız" dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı eleştiren Yılmaz, "Sözleşmeli arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgili olarak da Sayın Bakan'a bir kez daha sesleniyoruz; arkadaşlarımız sadece aileleri ile birlikte aynı şehirde oturup iş güvencesi ile geleceklerine umutla bakmak istiyor" dedi.

Yılmaz, performansa dayalı döner sermaye ek ödemesi uygulamasını de eleştirerek, "Ticarethaneye dönüşen hastanelerde performans uygulaması başladıktan sonra ameliyat görmemiş kişi, sezaryen olmamış bayan, yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınmamış bebek, yoğun bakıma alınmayan hasta yok denecek kadar azdır" diye konuştu.

Yılmaz, kartondan yapılmış ve yaka kartında "Recep" ismi yazılı robotu devirdi, sonra da Bakanlığın bahçesindeki demirlere taktı. Bunun ardından sendika üyeleri de üstlerindeki beyaz önlükleri çıkararak, Bakanlık bahçesindeki demirlere asarak, Sağlık Bakanı Akdağ'a hediye ettiklerini belirttiler. Bir beyaz önlüğü de üstüne benzin dökerek yaktılar.

Başkentte ikinci protesto eylemi ise Türk Tabipleri Birliği (TTB), tabip odaları, uzmanlık dernekleri ve 17 tane sağlık meslek örgütünün biraya gelmesiyle gerçekleşti. Öğle saatlerinde Hacettepe Üniversitesi'nde toplanan ve Sağlık Bakanlığı önüne yürüyen topluluk, adına TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından tabip odaları, meslek örgütlerinin temsilcileri, dernekler ve sendikaları temsilen yaklaşık 70 tane siyah çelenk Bakanlık önüne bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber