Baharda çocuklarda alerjik hastalıklar artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2010 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Halil Mıhçı, baharın gelmesiyle birlikte sıcaklık ve nem değişikliklerinin, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıklara yol açtığını söyledi.

Çocukların bu tür rahatsızlıklardan korunması için yapılması gerekenleri anlatan Dr. Mıhçı, "Bu dönemde rhinovirüs, RSV, influenza ve adenovirüsler gibi çeşitli virüslerin sebep olduğu üst solunum yolu enfeksiyonları görülmektedir. Bu virüsler genellikle burun akıntısı, hapşırık, öksürük, halsizlik, hafif ateş şeklinde belirtilerle seyreden üst solunum yolu enfeksiyonlarına yol açar." dedi. Saman nezlesi gibi alerjik hastalıkların bir kısmının bahar aylarında artış gösterdiğini vurgulayan Mıhçı, şu tedbirleri önerdi: "En önemli nokta, hastalarla temasın önlenmesidir. Bu amaçla kapalı ve kalabalık ortamlara girilmekten kaçınılmalıdır. Okul içinde bulaşmayı en aza indirmek veya önlemek amacıyla hasta çocuğun okula gönderilmemesinde büyük yarar vardır. Sınıfların düzenli havalandırılması, ortak kullanım alanlarında hijyen şartlarına dikkat edilmesi önemlidir. Tüm hastalıklardan korunmada el yıkamanın çok önemli rolü vardır. Doğru el yıkama, bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmasını önemli ölçüde azaltır."

Baharla gelen bu tür rahatsızlıkların tedavisinde öncelikle çocuğun neye karşı alerjisi olduğunun anlaşılması gerektiğini belirten Halil Mıhçı, ebeveynlerin çocuklarını en az 6 ayda bir doktor kontrolünden geçirmesri gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber