Emekli tapu müdürüne 24 yıl hapis talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da eşini 15 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan emekli tapu müdürünün, ?kışkırtma? hükmünden yararlandırılarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Geçen yıl mayıs ayında eşi Nursel Kalay'ı bıçaklayarak öldüren emekli tapu müdürü tutuklu sanık Mehmet Kalay'ın, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya devam edildi.

Duruşmada, ölen Nursel Kalay'ın ailesinin avukatı Süleyman Çalıkuşu, sanığın, eşinin kendisine kötü davrandığı ve kelepçeleyerek dövdüğü iddialarının doğru olmadığını savunarak, şikayetlerini yineledi.

Ölen Nursel Kalay'ın, Almanya'daki kızının yanına rahat gidip gelebilmek amacıyla yeşil pasaportu bulunan emekli tapu müdürü Mehmet Kalay ile anlaşmalı olarak ?kağıt üzerinde? evlilik yaptığını ileri süren Çalıkuşu, sanık ile öldürdüğü eşinin evlilik sırasında ayrı yaşadıklarını savundu.

Sanığın, ölen eşini daha önce de silahla tehdit ettiğini ve bu suçtan hüküm giydiğini belirten Çalıkuşu, ?Sanık, hem ölen eşinin kendisine kötü davrandığını söylüyor, hem de o süreçte 'Birlikte iş yapalım' diyor. Ölenin, sanık eşine kötü davrandığı iddiaları asılsızdır. Ölen kadında 15 bıçak darbesi mevcuttur. Suç işleme kararlılığı açıktır. Sanığın, kışkırtma hükmünden yararlandırılmamasını talep ediyoruz? dedi.

Sanık Mehmet Kalay da savunmasında, eşiyle kağıt üzerinde evli olmadıklarını, evlilik öncesinde bir süre nikahsız birlikte olduklarını söyledi. Nursel Kalay'ın, önceki eşini öldürdüğü gerekçesiyle bulunduğu cezaevinden çıktıktan sonra kendisini rahatsız edenler olduğunu söylediğini ve kendisiyle evlenmek istediğini anlatan Kalay, evlenmeleriyle eşine ev ve aracını devrettiğini, eşinin kızlarının da evliliklerini kabullendiğini anlattı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında mütalaasını verdi. Mütalaada, dosya kapsamındaki tüm delillerden, sanığın eşini bıçaklayarak öldürdüğünün anlaşıldığını belirterek, sanığın, eylemin ölenin sözleri ve davranışları nedeniyle kışkırtma altında gerçekleştiğini iddia etti.

Mütalaada, sanığın ?haksız tahrik altında eşini öldürme? suçunu işlediği gerekçesiyle 24 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık avukatı Nükhet Demir ise ölen Nursel Kalay'ın, yıllar önce ilk eşini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giydiğini hatırlatarak, ?Maktulün sabıka kaydına göre çok temiz bir geçmişi yoktur. Maktul daha önce eşini öldürmüştür. Kullanılan taraf benim müvekkilim olmuştur? diye konuştu.

Demir, esasa ilişkin yazılı savunma yapmak için mahkemeden süre talep etti. Taleplerin ardından mahkeme heyeti, esasa ilişkin sanık tarafına süre vererek duruşmayı erteledi.

Geçen yılın Mayıs ayında Mehmet Kalay, eşi Nursel Kalay'ı Güllük Caddesi'ndeki evlerinde kalbi, karnı ve sırtından toplam 15 kez bıçaklayarak öldürmüş, evin kapısını kırarak içeri giren polis ekipleri, sanık Mehmet Kalay'ı evde gözaltına almıştı. Öldürülen Nursel Kalay'ın, kendisini aldattığı gerekçesiyle önceki eşini öldürdüğü, cezaevinden çıktıktan sonra Mehmet Kalay ile evlendiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber