Yılın Valisi, Yılın Belediye Başkanı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'2009 Yerel Yönetim Ödülleri' sahiplerin buldu

Özelkalem Dergisi'nin ''2009 Yerel Yönetim Ödülleri'', sahipleri buldu. İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Özelkalem Dergisi İmtiyaz Sahibi Erengül Bilenser, derginin 3 yıl önce Türkiye'nin yerel yönetimlerine yol arkadaşlığı etmek, onlarla ortak hedeflere doğru anlamlı adımlar atmak, bu ülkenin her kenti için tarafsız, samimi, bağımsız bir dergi olarak hayatına başladığını söyledi.

Özelkalem'in, Türkiye'de bir şeylerin artık daha iyi olacağına inananların, daha iyisi için kendini gece gündüz yoranların, çabaladıkça daha iyiye doğru yol alanların dergisi olduğunu belirten Bilenser, ''Özelkalem, hep kendisi için konuşanların değil, başkalarını da can kulağıyla dinleyenlerin dergisidir'' dedi.

Törende daha sonra, Prof. Dr. Cevat Geray başkanlığında, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut'tan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 12 kategoride belirlenen ödüller dağıtıldı.

''Eğitim Sağlık ve Toplumsal Etkinlikler'' kategorisinde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ''Eğitim Sağlık ve Toplumsal Dayanışma'' projesi ile ''Yılın Valisi'' ödülüne, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Oyuncak Kardeşliği'' projesi ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülüne, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ''Semt Konakları Projesi'' ile ''Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülüne, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ''Çocuk Trafik ve Sivil Savunma Eğitim'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülüne, Of Belediye Başkanı Oktay Saral, ''Sahil'' projesi ile ''Yılın İlçe Belediye Başkanı'' ödülüne layık görüldü.

''Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Korunması'' kategorisinde Mardin Valisi Hasan Duruer ''Mardin Tarihi Dönüşüm Projesi'' ile ''Yılın Valisi'' ödülü, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ''Çanakkale Kent Müzesi Ve Arşivi'' projesi ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ''Değirmenönü Restorasyonu'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülü almaya hak kazandı.

''Kentsel Dönüşüm Projesi'' kategorisinde ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Bir Şehre Can Suyu Vermek'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülünü, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Zağnos Ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm Projeleri'' ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülünü, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''Eskişehir Gecekonduyu Önleme Projesi'' ile ''Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülünü aldı.

''Ekolojik Planlama'' kategorisinde, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ''Ekolojik Yaşam Merkezi Samsun'u Bir Ekolojik Yaşam Alanı Haline Getirmeyi Amaçlayan Proje'' ile ''Yılın Valisi'' ödülüne, İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu ''Atık Pillerin (Evsel Atıklardan) Ayrı Toplanması Ve Bertaraf Edilmesi'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülüne, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ''Yalova Belediyesi 'Yeşil Belediye' Programı'' projesi ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülüne, Odunpazarı Belediyesi Burhan Sakallı, ''Odunpazarı Belediyesi Geri Kazanım Projesi'' ile ''Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülüne layık görüldü.

''Turizmi Destekleme'' kategorisinde, Karabük Valisi Nurullah Çakır, ''Doğa Yenice'dir'' projesi ile ''Yılın Valisi'' ödülünü, ''Stratejik Planlama Süreci'' kategorisinde, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Trabzon Belediyesi 2010-2014 Stratejik Planlama Süreci'' projesi ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülüne layık bulundu.

''Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' kategorisinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ''Altın Eller Geleneksel Türk El Sanatları'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülünü kazandı.

''Kent İçi Ulaşım'' kategorisinde, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Akarsu ve Raylı Sistemlerle Kent Dostu Ulaşım'' projesi ile ''Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülüne, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Trabzon Kent İçi Trafik Düzenlemesi Çalışmaları'' projesi ile ''Yılın İl Belediye Başkanı'' ödülüne layık görüldü.

''Başarılı İş Birliği'' kategorisinde, ''Karaburun Yarımadası Gençlik Eğitim Ve Kültür Merkezi'' projesi ile Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ''Yılın Belde Belediye Başkanı'' ödülünü, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yaşa da '' Yılın İlçe Belediye Başkanı'' ödülünü aldı.

''e-Belediyecilik'' kategorisinde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ''Mobil Araç Akos Kent Rehberi Belediyenizi Siz Yönetin'' projesi ile ''Ylın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'' ödülünü, ''Afet Yönetimi'' kategorisinde Bursa Valisi Şahabettin Harput, ''Afet Zararlarını Azaltma Eğitimi Merkezi'' projesi ile ''Yılın Valisi'' ödülünü, ''Katılımcı Yönetim'' kategorisinde de ''Sevgide Buluşalım'' Projesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ''Yılın İl Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülünü kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber