Aytaç Durak, kendisini savcılığa ihbar etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2010 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Adliyesi'nde rüşvet iddiaları nedenle kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

MHP lideri Bahçeli'nin istifa et çağrısının hatırlatılması üzerine Durak, 'Tüzükte böyle birşey var. Gereğini yaparız' dedi. İşte Durak'ın açıklamaları:

Bir rüşvet olayında maalesef yandaş basın ya da kötü niyetli basın bana atılan iftiralarla haber yapıyorlar. Savcılığa dilekçe verdim: İhbarda bulunan Aytaç Durak. İhbar olunan: Mustafa Tuncel

?Ben konuşursam altından kalkamazsın. Aytaç Durak'la ilgili bildiklerimi kasete aldım. Başıma bir şey gelirse güvendiğim kişiye kaseti savcılığa verin dedim' demiş.

Elindeki belgeleri açıklamıyorlar. Savcılığa gitmeyip, kaseti açıklamadığı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Ben kendimi ihbar ettim.

OKTAY VURAL'A MEKTUP YAZDIM

Adana halkının tamamında benle ilgili bir rüşvet ya da dedikodu varsa lütfen savcılığa başvursunlar. Partisinin grup başkanvekiline sitemim var. Oktay Vural'a mektup yazdım. Bu sabah ajanslardan birine yönelik en yakın arkadaşlardan birinin rüşvet iddiasına muhatap oldu demişsiniz.

Ben hayatımın her döneminde rüşvetle mücadele ettim. Hakkımda yeterli bilgi sahibi olmayanlar lütfen mücadele etmesinler. Lütfen kaseti ihbar kabul etsinler. Savcılığın da gerekeni yapacağına inanıyorum. Rüşvetle mücadele benim bir numaralı şiarımdır

KOMPLOYA UĞRADIM

45 yıl evvel askere giderken siyasi bir komploya uğradım. 32 yaşına kadar tecilim vardı.

Siyasilerin işine gelmeyen hareketlerim olmuş. Askerlik tecilimi iptal ettiler. 1,5 aylık evliyken apar topar askere gideyim diye benim asker kaçağı olduğumu ihbar ettiler. Onunla ilgili İstanbul'da bu komployu bozabilmek için 1000 lira haraç verdim.

Ben hayatım boyunca rüşvet vermedim. Ama Mustafa Tuncer bunu söylüyor.

GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Bahçeli'den randevu almadım, talep etmedim. Benim partimle olan ilgim tüzük gereği böyle bir dedikodu çıkarsa konunun aydınlanması için o kişilerin geçici olarak partiden çekilmesi gerekiyor. Ben de gereğini yapacağım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber