'Öğrenci affı haklı bir talep Meclis gereğini yapacak'

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti'nin Meclis'e sunduğu öğrenci affı teklifine destek verdi.

Getirilen teklifle yaklaşık 678 bin öğrencinin üniversiteyi bitirme şansı yakalayacağını ifade eden Arınç, ?Bu konuda büyük bir talep var. Bu haklı bir taleptir. Meclis de gereğini yapacaktır.? dedi.

Kahramanmaraş'ta önceki gün yapılan kurtuluş yıldönümü kutlamalarına katılan ve geceyi bu kentte geçiren Arınç, DSİ Tesisleri'ndeki sabah kahvaltısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere yeniden öğrenim hakkı verilmesine ilişkin kanun tasarısını değerlendirirken, ?Öğrenci affı bundan önce 2000 yılında çıkmıştı. Şu ana kadar 5 yıl geçmiş. Bir öğrencinin üniversitesiyle ilişkisi kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı kesilmiş olabilir. Ona yeni bir hak ve imkan tanıyarak onu yeniden üniversitesiyle bir araya getirmek haklı bir talep gibi görüldü.? dedi. Meclis'in yasama yetkisine sahip bir kurum olduğunu ve gerekeni yapacağını kaydeden Arınç, şöyle devam etti: ?Bunun dışında basında yazılanlar, yok kimlik kartı imiş, yok başörtülüymüş, başörtüsüzmüş bunlar çok basit şeyler, bunların üzerinde durmaya gerek yok.? Arınç, enerji ihalelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin soru üzerine de ?Ucu nereye, kime kadar gidiyorsa gitsin, Türkiye'de yolsuzlukların üzerine süratle gidecek, onları tespit edecek, onları yargılayacak ciddi bir mekanizma kurulmuştur.? değerlendirmesini yaptı.

Yolsuzluk soruşturmasının adli bir konu olduğunu ve savcılığın gerekli işlemleri yaptığını ifade eden Arınç, şunları anlattı: ?Bu aşamada söylenecek hiçbir şey yok, konu yargıya intikal etmiştir. Konu titizlikle araştırılmalı, sorumlular tespit edilmeli. Bazı gazete haberlerinde iki milletvekilinin de bu işle bağlantılı olduğu yazılıyor, ben de bunları gördüm. Ama bu milletvekillerinin olaya karışıp karışmadıkları yine yargılama sonucunda anlaşılacak. Yargılama sırasında olaylarla ilişkileri olduğu tespit edilirse yapılacak işlemler belli.? Arınç, yolsuzlukların konuşulmadığı bir Türkiye'de yaşamayı kendilerinin herkesten çok istediğini ve Türkiye'nin yolsuzluk sorununu aşmakta olduğunu kaydederek, ?Olayların üzerine gidilmektedir, bundan dolayı hepimizin mutlu olması gerekir. Nereye kadar giderse gitsin, kime kadar uzanırsa uzansın yolsuzluk iddialarının peşini bırakmayan bir hükümet var, Meclis var. Türkiye bununla iftihar etmeli.? diye konuştu. Yolsuzluk iddialarına karışanlar hakkında milletvekili, bürokrat, bakan, müsteşar ayrımı yapılmadan hukuki işlem yapıldığını vurgulayan Arınç, bu konuda müsterih olunmasını istedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber