1148 öğretmen için, 5 yıllığına 864 TL promosyon alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2010 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim Bir-Sen arasında uzun bir süre tartışılan ve mahkemelik olan promosyon dağıtımında anlaşmaya varıldı. Anlaşma sonucunda promosyonların tamamı sendikanın isteği doğrultusunda öğretmenlere dağıtılacak.

Yapılan anlaşmaya göre Ziraat Bankası'ndan alınan 1 milyon 251 bin TL tutarındaki promosyon parasının yüzde 80'i şu anda görevde olanlara, kalan yüzde 20'si ise sonradan atanacak öğretmenler arasında paylaştırılacak. Buna göre bin 150 öğretmen kişi başına 864 TL almış olacak. Yapılan imza töreninden sonra konuşan Eğitim Bir-Sen temsilcisi Fethi Yıldırım, "Sabrımız ve çabamızın sonunda Öğretmenlerimiz lehine promosyonun tamamını almanın yanında, bankadan önemli kazanımlarda elde ettik. Bu anlaşmada emeğigeçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu arada, daha önce bankadan alınan promosyon parasının yüzde 30'nun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınacağı belirtilmiş ve Eğitim Bir-Sen Genel merkezinin Viranşehir'e gönderdiği avukatla promosyon ihalesi mahkemelik olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber