Bahar geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji, İstanbul'da pazar günü havanın 9-17 derece olacağını açıkladı. Hava sıcaklığı hafta başında da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

METEOROLOJİ İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, soğuk ve yağışlı havanın bugünden itibaren İstanbul'u terk edeceğini bildirdi. Yıldırım, hafta sonuna kadar parçalı ve az bulutlu bir havanın hüküm süreceğini belirterek, bugün en düşük ve en yüksek sıcaklıkların -1 ve 10, cuma günü 4 ve 12 derece olacağını açıkladı. Hafta sonu bahar havası yaşanacağını anlatan Yıldırım, cumartesi günü en düşük ve yüksek sıcaklıkların 6-12, pazar günü 9-17 olacağını, az bulutlu ve açık bir havanın hüküm süreceğini aktardı. Mustafa Yıldırım, hava durumunun hafta başında da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini sözlerine ekledi.

Bu gece Marmara Bölgesi sahil kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette don olayı bekleniyor. Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerde erken çiçeklenme ve meyve teşekkülü dönemindeki meyve, sebze ve fide üreticileriyle serada üretim yapan yetiştiricilerin ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin gerekli tedbirleri almaları istendi. Bartın'da dün akşam saatlerinde başlayan kar hağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bartın-Amasra kara yolunda seyreden çok sayıda araç kaydı. Ekipler, kayan araçların kurtarılmasının yanı sıra, kar temizleme çalışmalarını yoğunlaştırdı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı ve sis ulaşımını aksattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber