Astsubay askeri kampta gözaltına alınmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 11:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nce Bodrum Tapu Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyon kapsamında bir astsubayın askeri kampta tatil yaparken gözaltına alındığı açıklandı.

BODRUM - Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 13 aydır sürdürülen çalışmanın ardından Bodrum, İstanbul, Konya, Samsun ve İzmir'de birinci aşamada 36, ikinci aşamada ise Bodrum'da 10 farklı adrese düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma tamamlandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2 aşamada gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 17'si kamu görevlisi, 11'i iş takipçisi 28 kişi ifade işlemlerinin ardından, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, rüşvet vermek ve almak, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, haksız mal edinmek ve gizlemek, ruhsatsız silah bulundurmak ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi'' iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu kadının ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında gözaltına alınan Bodrum Tapu Müdürlüğü personelinin, tapu işlemleri için gelen vatandaşların işlemlerini kasıtlı olarak yavaşlattıkları ve vatandaşları iş takipçilerine yönlendirdikleri, memurların iş takipçilerinin getirdiği işlerden menfaat sağladığı, gözaltına alınan tapu müdürlüğü personelinin gelir ve giderleri ile mal varlıkları arasındaki orantısızlık tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 astsubayın yürüttükleri adli soruşturmayla ilgili olarak, ''telkin, tehdit ve baskı ile iş takipçisi kişilerden maddi menfaat sağladıkları'', astsubaylardan birinin İzmir'deki askeri kampta tatil yaparken gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 3 polis, zabıta amiri ve muhtarın ise ''yabancı uyruklu şahısların pasaportlarına usulsüz giriş-çıkış işlemi yaptırdıkları ve ikametgah belgesi tanzim ettirdikleri'' iddia edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 kişinin banka hesapları ile yaptıkları işlemler geriye dönük incelendi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bodrum, İstanbul, Konya ve İzmir'de 15 Martta, eş zamanlı düzenlenen operasyonda, ''yağma suçunu işledikleri, görevi kötüye kullandıkları, rüşvet aldıkları ve haksız kazanç elde ettikleri'' iddia edilen Bodrum Tapu Müdürü, 3 polis, 1 zabıta amiri, 1 mahalle muhtarı ile daha önce Muğla'da görev yapan 3 astsubayın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber