Bodrum'da tapu çetesi operasyonu: 287 zanlı adliyede

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 12:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bodrum'da tapu çetesi operasyonu: 287 zanlı adliyede

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bodrum İlçe Tapu Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda Bodrum, İstanbul, Konya, Samsun ve İzmir'de gözaltına alınan 28 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 13 aydır sürdürülen çalışmanın ardından Bodrum, İstanbul, Konya, Samsun ve İzmir'de birinci aşamada 36, ikinci aşamada Bodrum'da 10 adrese düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma tamamlandı. Projeli çalışma kapsamında Bodrum Tapu Müdürlüğü'nde müdür, müdür yardımcısı ve memur olarak görev yapmaktayken değişik tarihlerde emekli olan görevlilerin, akraba ve tanıdıkları adına iş takipçiliği, emlakçılık, emlak danışmanlığı alanlarında işyerleri açarak arka planda yönettiği ve 2531 Sayılı Kamu Görevinden Ayrılan Şahısların Yapamayacakları İşlerle İlgili Kanun'a aykırı hareket ettiği belirlendi. Tapuda çalışan ve şüpheli konumunda bulunan personelin, görev gerçeklerine aykırı hareket ederek vatandaşların işlerini yavaşlatıp sürüncemede bıraktığı, iş takipçilerine yönlendirdiği, iş takipçileriyle ortak hareket ederek işlem havalesi almadan ve sıra gözetmeden işlem yaptığı, takipçilerin getirdiği işleri aralarında paylaştıkları ve menfaat karşılığı yapılan işlemlerde mesai saatlerine riayet etmeden çalışıp kolaylıklar sağladıkları iddia edildi.

Şüpheli personelin mal varlıklarıyla ilgili araştırmalarda gelir ve giderleri arasında orantısızlık olduğu, şüpheliler arasında bulunan askeri personelinse adli soruşturmayı kendilerinin yürüttüğü ve lehte sonuçlandıracakları yönünde telkin, tehdit ve baskıyla iş takipçisi konumundaki şüpheli şahıslardan haksız menfaat temin ettikleri, menfaat karşılığı polis, zabıta ve mahalle muhtarı aracılığıyla yabancı uyruklu şahısların pasaportlarına usulsüz giriş çıkış işlemi yaptıkları, ikametgah belgesi ve ikamet tezkeresi tanzim ettikleri tespit edildi.

Operasyonda Bodrum Tapu Müdürü A.A. (59), Müdür yardımcıları E.E. (46), C.U. (46) ve Ö.K. (45), işçiler Ç.Ç. (54) ve Ş.Ö. (55), memur R.Ö. (27), banka görevlisi K.H.H. (44), müstafi tapu memuru C.C. (41), eski Bodrum Tapu Müdürü A.K. (57), eski Müdür Yardımcısı N.H.D. (59), eski memur E.Ç. (56), eski müstafi tapu memuru C.A.T. (48), iş takipçileri T.Ş. (37), M.A. (38), A.G. (39), H.D. (44), H.K. (38) ve R.,Y. (52), işadamı A.Ü. (40), muvazzaf askerler C.K. (38) ve O.K. (31), istifa ederek görevinden ayrılan asker M.Ç. (38), polis memurları N.U. (38), M.Ş. (39) ve M.E.A. (28), Zabıta Amiri C.Y. (49) ve mahalle muhtarı M.A. (48) olmak üzere 17'si kamu görevlisi ve 11'i iş takipçisi 28 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, rüşvet vermek ve almak, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak, haksız mal edinmek ve gizlemek, ruhsatsız silah bulundurmak ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bodrum, İstanbul, Konya, Samsun ve İzmir'de 15 Mart'ta eşzamanlı operasyon başlatılmış, Bodrum Tapu Müdürü, üç polis, üç astsubay, bir zabıta amiri ve bir mahalle muhtarının da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.


Habere konu olayın davası Muğla 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş ve karara bağlanmıştır. Muğla 2.Ağır Ceza Mahkemesi, 2010/156 Esas, 2015/227 Karar ile;

Naci Hilal D. rüşvet, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumunu dolandırmak suçlarından, 10 yıl 10 ay hapis cezası, 100.000.(Yüzbin)TL para cezası,

Çetin Ç., rüşvet, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumunu dolandırmak suçlarından, 10 yıl 10 ay hapis cezası, 100.000.(Yüzbin)TL para cezası,

Tufan Ş. resmi belgede sahtecilik, kamu kurumunu dolandırmak suçlarından, 6 yıl 8 ay hapis cezası, 100.000.(Yüzbin)TL para cezası,

Avni Ü. rüşvet, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından, 5 yıl 5 ay hapis cezası, 500.(Beşyüz)TL para cezasına çarptırılmış olup diğer bütün sanıklar beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber