Öğretmenden 5 gündür haber alınamıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mart 2010 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'in Mihalgazi İlçesi'nde 5 gün önce kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 29 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez tüm aramalara rağmen bulunamadı. Sulama kanalına ya da Sakarya Nehri'ne düştüğü sanılan Örkmez'i 15 kişilik AKUT ekibiyle, polis, jandarma ve ilçe sakinlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi arıyor.

Mehmet Ali Örkmez, aynı okuldaki öğretmen arkadaşları Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart Pazartesi günü Ahmet Altay yönetimindeki 26 SL 652 plakalı otomobille Mihalgazi'ye bağlı Sakarıılıca beldesi yakınlarına gitti. 4 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, araçlarının mıcıra kaptırması nedeniyle kaza yaptı. Kazadan yara almadan kurtulan öğretmenler, aynı otomobille saat 22.30 sıralarında ilçe merkezine geldi.

Mehmet Ali Örkmez, evine yaklaşık 500 metre kala otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi. Diğer 4 öğretmen ise otomobili okul bahçesine park edip evlerine gitti.

Ancak, Örkmez sabah okula gitmedi. Durumdan şüphelenen arkadaşları Mehmet Ali Örkmez'in evine giderek kapıyı çaldı, açan olmadı. Örkmez'in telefona da yanıt vermemesi üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Mehmet Ali Örkmez'in evinde kimsenin bulunmadığı belirlendi.

Arkadaşları, Örkmez'in evine yakın sulama kanalına ya da biraz ilerisindeki Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine sulama kanalında dalgıçların yaptığı aramadan henüz sonuç çıkmadı.

Kayıp öğretmeni bulmak için İstanbul'dan gelen 15 AKUT üyesi, polis ve jandarma ekipleri, yakınları ve ilçe sakinlerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi çalışmaları sürdürüyor.

Arama çalışmalarına katılan Mehmet Ali Örkmez'in kardeşi Mustafa Örkmez, ?Ağabeyimi birlikte alkol aldığı arkadaşlarından başka gören olmamış. İlk öğretmenlik yeri olan Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda 4 yıldır öğretmenlik yapıyordu. Hiçbir düşmanı yoktu? dedi. Ağabeyinin fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini ve bu nedenle de bölgeyi iyi bildiğini belirten Mustafa Örkmez, ?Olayla ilgili birçok soru işareti var. Ağabeyimin sağ salim bulunmasını istiyoruz. Cep telefonundan sinyal alınıp alınmadığı da belli değil. Ertesi gün öğrencilerine dersinin olduğunu bilip kesinlikle bir başka yere gitmez. Tatillerde şehir dışına çıktığında bile bilet bulamama düşüncesiyle biletini erkenden alırdı. Bana söylenene göre cüzdanı evdeymiş. Olay gecesi eve hiç gelmediği de belirtiliyor? diye konuştu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'da Mihalgazi İlçesi'ne giderek arama çalışmalarını inceledi. Ceylan, kayıp öğretmenin bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber